Julien Картопля
(покроковий рецепт з фото)
Julien Картопля - блюдо дуже незвичайне і красиве. Раджу готувати його до свят, щоб здивувати гостей.
Рецепт жульєну в картоплі мені розповів мій друг. Саме у нього в гостях я вперше спробувала це приголомшливе блюдо! Мені відразу сподобалася сама ідея сервіровки! Жюльєн запекти в картоплі! Я вважаю, що це геніально! Завжди заздрила кухарям з такою багатою фантазією! Перед подачею раджу ще прикрасити свіжою зеленню. І, до речі, замість вершків можете використовувати нежирну сметану. Смачного.
- Картопля - 2-3 штук (великих бульб.)
- Печериці - 400 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 250 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Картопля добре помийте. Запікати будемо його прямо зі шкіркою. Розріжте на навпіл, чайною ложечкою вискребают картопляну м'якоть.
Картопля складіть в чашу з водою, щоб він не почорнів.
Спочатку на рослинному маслі обсмажте тонко нарізані печериці.
Дрібно нарубати ріпчасту цибулю і додайте його до майже готовим шампіньйонів.
Перешкодьте. Коли цибуля стане м'яким і прозорим, додайте борошно. Знову перемішайте. І залийте все вершками.
Акуратно чайною ложечкою розподіляємо жюльєн в картоплі.
На великій тертці натріть сир і засипте жюльєн в картоплі сиром. Запікайте в розігрітій на 180 градусів духовці 20 хвилин. До золотистої скоринки сирної.