«Julien» з куркою і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Одна з найпопулярніших гарячих закусок - це жульен. Його подають в маленьких креманках, в стаканчиках або в спеціальних формочках. Розповім, як приготувати"Жульєн" з куркою і грибами.
Опис приготування:
Жульєн - це смачна і елегантна закуска. Традиційно її готують з куркою, грибами і сиром, також популярний жульєн з морепродуктів. Подають закуску гарячої, відразу з духовки. Блюдо калорійне, тому підійде не всім, але воно дуже смачне.
- Куряче м'ясо - 1 кілограм
- Печериці - 0, 6 кілограма
- Крем - 300 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
1. Вимийте гриби, очистіть їх від шкірки, зріжте край плодоніжки, наріжте їх пластинками.
2. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння і наріжте його тонкими півкільцями.
3. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю і обсмажте його до прозорості, потім викладіть гриби і обсмажте їх до готовності.
4. М'ясо вимийте і нарізуйте довгастими шматочками.
5. Обсмажте м'ясо на розігрітій сковороді до готовності, сіль его.
6. Візьміть формочки для жульєну або звичайні глиняні горщики. Викладіть на дно гриби з цибулею.
7. Поверх овочів укладіть обсмажене м'ясо.
8. В окремій мисці змішайте сметану з сирим яйцем, додайте сіль і відповідні спеції за смаком, перемішайте.
9. Залийте соусом вміст горщика, накрийте їх кришками і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, потім зніміть кришки і готуйте ще 25-30 хвилин.
10. Подавайте блюдо відразу з духовки, поки воно ще гаряче.