Запіканка «Julien»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пропоную урізноманітнити повсякденне меню і приготувати запіканку"Жульєн" . Додавши трохи нових інгредієнтів, ви отримаєте нове смачна страва.
Опис приготування:
Варіація на тему грибного жульєну. Підійде для сімейного обіду або вечері. За бажанням можна доповнити запіканку курячим філе для більш ситного варіанту. Готується дуже легко, а виходить просто дивовижне гаряче блюдо.
- Картопля - 7-8 штук
- Печериці - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 250 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сир - 120 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть і наріжте соломкою.
Обсмажте в невеликій кількості рослинного масла майже до готовності. В кінці додайте сіль за смаком.
Перекладіть картопля поки на тарілку, а на цю ж сковороду покладіть нарізаний пір'ям цибулю.
Обсмажте цибулю до м'якості.
Додайте нарізані печериці.
Готуйте помішуючи до випаровування всієї рідини.
Окремо на сухій сковороді обсмажте муку до кремового кольору.
Додайте молоко і вершки. Ретельно розітріть щоб не було грудочок і додайте обсмажені з цибулею гриби.
Додайте за смаком сіль, мелений перець, доведіть до кипіння і готуйте 3-5 хвилин.
Форму для запікання змастіть маслом і покладіть рівним шаром обсмажений картопля.
Полийте картопля грибним соусом.
Верх посипте тертим сиром і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-25 хвилин.
Готову запіканку"Жульєн" за бажанням посипте свіжою зеленню.
Смачного!