Рецепт Запіканка «Julien» фото

Запіканка «Julien»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную урізноманітнити повсякденне меню і приготувати запіканку"Жульєн" . Додавши трохи нових інгредієнтів, ви отримаєте нове смачна страва.

Опис приготування:

Варіація на тему грибного жульєну. Підійде для сімейного обіду або вечері. За бажанням можна доповнити запіканку курячим філе для більш ситного варіанту. Готується дуже легко, а виходить просто дивовижне гаряче блюдо.

  • Картопля - 7-8 штук
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Сир - 120 грам
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
запіканка
Підготуйте всі інгредієнти.
запіканка
Картопля очистіть і наріжте соломкою.
запіканка
Обсмажте в невеликій кількості рослинного масла майже до готовності. В кінці додайте сіль за смаком.
запіканка
Перекладіть картопля поки на тарілку, а на цю ж сковороду покладіть нарізаний пір'ям цибулю.
запіканка
Обсмажте цибулю до м'якості.
запіканка
Додайте нарізані печериці.
запіканка
Готуйте помішуючи до випаровування всієї рідини.
запіканка
Окремо на сухій сковороді обсмажте муку до кремового кольору.
запіканка
Додайте молоко і вершки. Ретельно розітріть щоб не було грудочок і додайте обсмажені з цибулею гриби.
запіканка
Додайте за смаком сіль, мелений перець, доведіть до кипіння і готуйте 3-5 хвилин.
запіканка
Форму для запікання змастіть маслом і покладіть рівним шаром обсмажений картопля.
запіканка
Полийте картопля грибним соусом.
запіканка
Верх посипте тертим сиром і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-25 хвилин.
запіканка
Готову запіканку"Жульєн" за бажанням посипте свіжою зеленню.
запіканка
Смачного!

Схожі рецепти