Запіканка «Julien»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную урізноманітнити повсякденне меню і приготувати запіканку "жульєн" . Додавши трохи нових інгредієнтів, ви отримаєте нове смачна страва.
Варіація на тему грибного жульєну. Підійде для сімейного обіду або вечері. За бажанням можна доповнити запіканку курячим філе для більш ситного варіанту. Готується дуже легко, а виходить просто дивовижне гаряче блюдо.
- Картопля - 7-8 штук
- Печериці - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 250 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сир - 120 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля очистіть і наріжте соломкою.
Обсмажте в невеликій кількості рослинного масла майже до готовності. В кінці додайте сіль за смаком.
Перекладіть картопля поки на тарілку, а на цю ж сковороду покладіть нарізаний пір'ям цибулю.
Обсмажте цибулю до м'якості.
Додайте нарізані печериці.
Готуйте помішуючи до випаровування всієї рідини.
Окремо на сухій сковороді обсмажте муку до кремового кольору.
Додайте молоко і вершки. Ретельно розітріть щоб не було грудочок і додайте обсмажені з цибулею гриби.
Додайте за смаком сіль, мелений перець, доведіть до кипіння і готуйте 3-5 хвилин.
Форму для запікання змастіть маслом і покладіть рівним шаром обсмажений картопля.
Полийте картопля грибним соусом.
Верх посипте тертим сиром і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20-25 хвилин.
Готову запіканку "жульєн" за бажанням посипте свіжою зеленню.
Смачного!