Пиріг «Julien»
(покроковий рецепт з фото)
Класичний жульєн - це блюдо, яке вперше з'явилося у Франції, а тепер відомо по всьому світу. Найчастіше його готують в невеликих ємностях порційно, але можна подавати жульєн і як пиріг.
Пиріг з грибами можна подавати як до чаю, так і в якості основного блюда. Він ситний і дуже ароматний. Тертий сир запікається і утворює на пирозі апетитну сирну корочку. Такий пиріг припаде до смаку всім запрошеним. Щоб дізнатися, як приготувати пиріг "жульєн", просто прочитайте цей рецепт.
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 400 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Гриби - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 200 грам
- Сир твердий - 100 грам
У велику миску просійте через сито кілька разів борошно. Додайте до неї розтоплене на водяній бані вершкове масло, яке можна замінити маргарином, а також половину сметани. Замісити еластичне і пружне тісто, скачайте його в кулю і відправте в холодильник на півгодини.
Візьміть форму для запікання, дістаньте з холодильника тісто. Розподіліть його по формі рівномірно, зробивши своєрідні бортики. Наколи тісто виделкою в декількох місцях, поставте його в розігріту до двохсот градусів духовку. Випікайте корж десять хвилин.
Поки печеться корж, приготуйте начинку для вашого пирога. Для цього розігрійте в сковороді рослинне масло, вимийте і очистіть гриби і ріпчасту цибулю. Наріжте інгредієнти кубиками, підсмажте їх на сковороді двадцять хвилин, попередньо посолити і поперчити.
У скляну миску вилийте залишок сметани. Вбийте до неї сирі курячі яйця. Збийте інгредієнти віночком або ж міксером на найменшій швидкості, поки суміш не стане однорідною.
У остиглий корж викладіть начинку з обсмажених грибів і цибулі, рівномірно розподіліть її. Залийте начинку сметанно-яєчної заливанням, поставте пиріг в духовку, розігріту до ста вісімдесяти градусів. Випікайте жюльєн сорок хвилин до повної готовності.
Натріть на крупній тертці твердий сир. За п'ять хвилин до готовності пирога відкрийте духовку і посипте жюльєн тертим сиром.