Італійський салат з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Італійський салат з куркою робиться гарячим і подається, бажано, прямо з печі. Раджу наблизитися до італійської вишуканої кулінарії - рецепт італійського салату з куркою вам на допомогу.
Цей простий рецепт італійського салату з куркою порадила мені подруга. І з тих пір цей салат один з моїх улюблених! Він відмінно може замінити повноцінний обід, а також піде хорошою закускою на будь-якому святі. Раджу його всім, так що вивчайте нескладний рецепт італійського салату з куркою - і, ймовірно, вам захочеться приготувати цей делікатес. Хай щастить!
- Варена курка - 750-1000 грам (зваріть її заздалегідь.)
- Артишок - 400-450 грам
- Тунець - 150 грам (або бекон.)
- Ялені помідори - 0, 5 склянки
- Солодкий перець - 1 штука (червоний або жовтий.)
- Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Майонез - 500 грам
- Червона цибуля - 1 штука
- Суміш сирів - 500 грам (якщо ви знайдете в магазині суміш італійських сирів, якщо ні, використовуйте просто тертий Чеддер.)
- Сир пармезан - 125 грам
- Розмарин - 3-4 штук (гілочки. Можете використовувати чебрець.)
- Мигдаль - 250 грам (раджу заздалегідь очистити його від лушпиння.)
Підсмажте панчетту або бекон до хрусткої скоринки. Викладіть на паперову серветку, щоб в неї вбрався жир. Відкладіть в сторону.
Потім в тугіше сковороду викладіть рубані солодкий перець і цибулю. Я рагу 3-4 хвилини.
Наріжте артишоки, в'ялені помідори і розмарин (або чебрець).
Підсмажте чищений мигдаль в розпеченій на 180 градусів духовці. Хвилин 8-10.
Змішайте всі вже готові інгредієнти з дрібно рубаною куркою і сумішшю сирів в великій салатниці.
Додайте майонез, полийте лимонним соком, приправити сіллю, поперчіть і перемішайте гарненько ще раз. Потім викладіть італійський салат з куркою в формочки для запікання. Бажано взяти пару невеликих. Або ж все в одній.
Посипте їх пармезаном. І запікайте, поки сир не перетворитися в золотисту скориночку. 5-7 хвилин. Ваш італійський салат з куркою готовий! :)