Рецепт Італійський салат «Pancanella» фото

Італійський салат «Pancanella»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Помідор, Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Салати

Італійський салат "панцанелла" готують, як правило, влітку з сезонних овочів. В основі - помідори і шматочки підсушеного хліба, просочені соком помідор, оливковою олією і спеціальним соусом.

Панцанелла - відмінне літній поєднання свіжих овочів, хліба і пряної заправки. Панцанелла була звичним стравою у бідних італійських селян. Набір овочів можете змінювати, головне, щоб вони були свіжими. Для того, щоб підсушити хліб, можете відправити скибочки в тостер або ж, окропивши оливковою олією, запекти шматочки в духовці, так набагато смачніше

  • Хліб - 1 штука
  • Огірок - 1 штука
  • Помідор - 6 штук
  • Цибуля - 1/2 штуки
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Винний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Базилік - 1 пучок
  • Пармезан тертий - 50 грам
  • Сіль, перець - За смаком
італійський салат
1. Наріжте помідори на кубики.
італійський салат
2. Додайте до помідорів нарізані на часточки огірки.
італійський салат
3. Наріжте хліб на шматочки, змастіть його оливковою олією і помістіть в духовку підсушитися на кілька хвилин.
італійський салат
4. Наріжте цибулю на тонкі півкільця і ​​змішайте з овочами і сухариками.
італійський салат
5. Полийте салат оливковою олією, змішаним з винним оцтом, сіллю і перцем за смаком.
італійський салат
6. Прикрасьте салат подрібненим базиліком.
італійський салат
7. Додайте тертий пармезан, приправте сіллю і перцем за смаком.

Схожі рецепти