Італійський салат «Pancanella» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Італійський салат "панцанелла" готують, як правило, влітку з сезонних овочів. В основі - помідори і шматочки підсушеного хліба, просочені соком помідор, оливковою олією і спеціальним соусом.
Панцанелла - відмінне літній поєднання свіжих овочів, хліба і пряної заправки. Панцанелла була звичним стравою у бідних італійських селян. Набір овочів можете змінювати, головне, щоб вони були свіжими. Для того, щоб підсушити хліб, можете відправити скибочки в тостер або ж, окропивши оливковою олією, запекти шматочки в духовці, так набагато смачніше
- Хліб - 1 штука
 - Огірок - 1 штука
 - Помідор - 6 штук
 - Цибуля - 1/2 штуки
 - Оливкова олія - 1/4 склянки
 - Винний оцет - 1 Ст. Ложка
 - Базилік - 1 пучок
 - Пармезан тертий - 50 грам
 - Сіль, перець - За смаком
 

1. Наріжте помідори на кубики.

2. Додайте до помідорів нарізані на часточки огірки.

3. Наріжте хліб на шматочки, змастіть його оливковою олією і помістіть в духовку підсушитися на кілька хвилин.

4. Наріжте цибулю на тонкі півкільця і змішайте з овочами і сухариками.

5. Полийте салат оливковою олією, змішаним з винним оцтом, сіллю і перцем за смаком.

6. Прикрасьте салат подрібненим базиліком.

7. Додайте тертий пармезан, приправте сіллю і перцем за смаком.