Рецепт Pancanella фото

Pancanella
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Обід на швидку руку
Салати
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Pancanella - італійський салат з хлібом з Тоскани. Готувати його потрібно з сезонних овочів і фруктів і обсмаженого білого або чорного хліба. Все просто, швидко і ситно. Пробуємо!

Опис приготування:

Панцанелла в домашніх умовах готується наступним чином:

1. Французький багет можете взяти вчорашній, сто йдеться, дамо йому друге життя. Якщо багета немає, підійде будь-яка біла або чорний хліб на ваш смак. Отже, ріжемо хліб великими кубиками. Можна підсушити кубиками на сковороді, але я вважаю за краще робити це в духовку. Отже, включіть її нагріватися на 170 градусів. Деко застеліть пергаментів, викладіть кубики хліба, збризніть їх оливковою олією (пару столових ложок), посипте сіллю і перцем. Запікайте хвилин 10, не більше 15. А поки хліб починає розкриватися, приготуємо інші інгредієнти.

2. Огірки, болгарський перець, помідори промийте. Перець очистіть. Наріжте овочі великими кубиками. До речі, тут доречно використання будь-яких сезонних овочів і фруктів - авокадо, грейпфруктов, цвітної капусти та ін.

3. Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями.

4. Сир також дрібніше. Його, до речі, можна і не використовувати в цьому салаті. Але з ним він буде набагато ситніше.

5. В окремій невеликій мисці змішуємо інгредієнти для соусу: чистимо і пропускаємо через прес часник, додаємо до нього орегано, гірчицю, червоний винний оцет, оливкова олія, сіль і мелений чорний перець.

6. Перед подачею овочі і хліб викладаємо в миску, заливаємо соусом, перемішуємо і подаємо, прикрасивши свіжими листочками базиліку.

Смачного!

  • Французький багет - 1 штука (батон або білий хліб)
  • Огірки - 2 штуки
  • Болгарський перець - 2 штуки (невеликий, кращий різних кольорів)
  • Помідори - 2 штуки
  • Синій цибулю - 1/2 штуки
  • Сир"Фета" - 100 грам (по бажанню, можна не додавати)
  • Часник - 2 зубчики (для соусу)
  • Орегано сушений - 1 Чайна ложка (для соусу)
  • Гірчиця грубозерниста - 1/2 чайних ложки (для соусу)
  • Винний оцет - 1/4 склянки (червоний, для соусу)
  • Масло оливкове - 1/3 склянки (трохи - для багета, інше для соусу)
  • Сіль, чорний перець - - За смаком
Панцанелла в домашніх умовах готується наступним чином:

1. Французький багет можете взяти вчорашній, сто йдеться, дамо йому друге життя. Якщо багета немає, підійде будь-яка біла або чорний хліб на ваш смак. Отже, ріжемо хліб великими кубиками. Можна підсушити кубиками на сковороді, але я вважаю за краще робити це в духовку. Отже, включіть її нагріватися на 170 градусів. Деко застеліть пергаментів, викладіть кубики хліба, збризніть їх оливковою олією (пару столових ложок), посипте сіллю і перцем. Запікайте хвилин 10, не більше 15. А поки хліб починає розкриватися, приготуємо інші інгредієнти.

2. Огірки, болгарський перець, помідори промийте. Перець очистіть. Наріжте овочі великими кубиками. До речі, тут доречно використання будь-яких сезонних овочів і фруктів - авокадо, грейпфруктов, цвітної капусти та ін.

3. Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями.

4. Сир також дрібніше. Його, до речі, можна і не використовувати в цьому салаті. Але з ним він буде набагато ситніше.

5. В окремій невеликій мисці змішуємо інгредієнти для соусу: чистимо і пропускаємо через прес часник, додаємо до нього орегано, гірчицю, червоний винний оцет, оливкова олія, сіль і мелений чорний перець.

6. Перед подачею овочі і хліб викладаємо в миску, заливаємо соусом, перемішуємо і подаємо, прикрасивши свіжими листочками базиліку.

Смачного!