Pancanella
(покроковий рецепт з фото)
Pancanella - італійський салат з хлібом з Тоскани. Готувати його потрібно з сезонних овочів і фруктів і обсмаженого білого або чорного хліба. Все просто, швидко і ситно. Пробуємо!
Панцанелла в домашніх умовах готується наступним чином:
1. Французький багет можете взяти вчорашній, сто йдеться, дамо йому друге життя. Якщо багета немає, підійде будь-яка біла або чорний хліб на ваш смак. Отже, ріжемо хліб великими кубиками. Можна підсушити кубиками на сковороді, але я вважаю за краще робити це в духовку. Отже, включіть її нагріватися на 170 градусів. Деко застеліть пергаментів, викладіть кубики хліба, збризніть їх оливковою олією (пару столових ложок), посипте сіллю і перцем. Запікайте хвилин 10, не більше 15. А поки хліб починає розкриватися, приготуємо інші інгредієнти.
2. Огірки, болгарський перець, помідори промийте. Перець очистіть. Наріжте овочі великими кубиками. До речі, тут доречно використання будь-яких сезонних овочів і фруктів - авокадо, грейпфруктов, цвітної капусти та ін.
3. Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями.
4. Сир також дрібніше. Його, до речі, можна і не використовувати в цьому салаті. Але з ним він буде набагато ситніше.
5. В окремій невеликій мисці змішуємо інгредієнти для соусу: чистимо і пропускаємо через прес часник, додаємо до нього орегано, гірчицю, червоний винний оцет, оливкова олія, сіль і мелений чорний перець.
6. Перед подачею овочі і хліб викладаємо в миску, заливаємо соусом, перемішуємо і подаємо, прикрасивши свіжими листочками базиліку.
Смачного!
- Французький багет - 1 штука (батон або білий хліб)
- Огірки - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки (невеликий, кращий різних кольорів)
- Помідори - 2 штуки
- Синій цибулю - 1/2 штуки
- Сир "фета" - 100 грам (по бажанню, можна не додавати)
- Часник - 2 зубчики (для соусу)
- Орегано сушений - 1 Чайна ложка (для соусу)
- Гірчиця грубозерниста - 1/2 чайних ложки (для соусу)
- Винний оцет - 1/4 склянки (червоний, для соусу)
- Масло оливкове - 1/3 склянки (трохи - для багета, інше для соусу)
- Сіль, чорний перець - - За смаком
1. Французький багет можете взяти вчорашній, сто йдеться, дамо йому друге життя. Якщо багета немає, підійде будь-яка біла або чорний хліб на ваш смак. Отже, ріжемо хліб великими кубиками. Можна підсушити кубиками на сковороді, але я вважаю за краще робити це в духовку. Отже, включіть її нагріватися на 170 градусів. Деко застеліть пергаментів, викладіть кубики хліба, збризніть їх оливковою олією (пару столових ложок), посипте сіллю і перцем. Запікайте хвилин 10, не більше 15. А поки хліб починає розкриватися, приготуємо інші інгредієнти.
2. Огірки, болгарський перець, помідори промийте. Перець очистіть. Наріжте овочі великими кубиками. До речі, тут доречно використання будь-яких сезонних овочів і фруктів - авокадо, грейпфруктов, цвітної капусти та ін.
3. Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями.
4. Сир також дрібніше. Його, до речі, можна і не використовувати в цьому салаті. Але з ним він буде набагато ситніше.
5. В окремій невеликій мисці змішуємо інгредієнти для соусу: чистимо і пропускаємо через прес часник, додаємо до нього орегано, гірчицю, червоний винний оцет, оливкова олія, сіль і мелений чорний перець.
6. Перед подачею овочі і хліб викладаємо в миску, заливаємо соусом, перемішуємо і подаємо, прикрасивши свіжими листочками базиліку.
Смачного!