Італійська піца
(покроковий рецепт з фото)
Всім хто любить піцу, хочеться спробувати справжню, італійську! Її легко приготувати вдома. Просте дріжджове тісто, пиццайола і улюблені інгредієнти для начинки. Заходьте в гості, угощаю!
Перед вами простий рецепт, як приготувати італійську піцу. Тонка хрустка основа, соковита пиццайола і багато смачної начинки - ідеальна піца, приготована своїми руками!
- Борошно - 330 грам (база)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки (база)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (база)
- Вода - 200 мілілітрів (тепла, база)
- Дріжджі - 7 грам (сухі швидкодіючі, база)
- Цукор - 2 чайних ложки (база)
- Цибулина - 1 штука (шар piazzaiola)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки (шар piazzaiola)
- Часник - 1/2 штуки (шар piazzaiola)
- Томатне пюре - 250 грам (шар piazzaiola)
- Орегано - 1 Чайна ложка (шар piazzaiola)
- Сіль - 1/4 чайних ложки (шар piazzaiola)
- Перець - 1 щіпка (шар piazzaiola)
- Сир "моцарелла" - 200 грам (начинка)
- Шинка - 100 грам (начинка)
- Ковбаса - 100 грам (начинка)
- Базилік - 1 пучок (начинка)
1. Для тесту нам знадобиться пшеничне борошно, дріжджі, вода, сіль, цукор і оливкове масло.
2. З'єднайте всі інгредієнти в глибокій мисці, замісіть м'яке тісто. Спочатку тісто буде прилипати до рук, це нормально. Вимішуйте тісто не менше 5-7 хвилин. Зберіть тісто в кулю, помістіть його в миску, змащену маслом, накрийте і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
3. Підготуйте інгредієнти для начинки і пиццайола. Овочі та зелень вимийте, очистіть цибулю і часник. На помідорах зробіть хрестоподібний надріз, ошпарьтеокропом, покладіть в холодну воду, зніміть шкірку.
4. Цибуля, часник подрібніть, пассеруйте на розігрітому оливковому маслі до м'якості. Помідори перебейте блендером в пюре, влийте на сковороду. Додайте сіль, перець і орегано, готуйте на середньому вогні до утворення густої і однорідної маси.
5. Тим часом тісто підійшло і збільшилася в 2 рази.
6. Обімніть тісто, розділіть його на 2 частини. Одну частину розкачайте в тонку круглу корж. Помістіть корж на пергамент для випічки або лист, змащений маслом.
8. Розкладіть зверху начинку: тонко нарізані скибочки ковбаси, шинки, моцарели, листочки базиліка і оливки.
9. Посипте зверху сиром, натертим на крупній тертці. Поставте запікатися піцу в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Підготуйте другу піцу.
10. Смачного!