Рецепт Італійська піца фото

Італійська піца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Піца

Всім хто любить піцу, хочеться спробувати справжню, італійську! Її легко приготувати вдома. Просте дріжджове тісто, пиццайола і улюблені інгредієнти для начинки. Заходьте в гості, угощаю!

Перед вами простий рецепт, як приготувати італійську піцу. Тонка хрустка основа, соковита пиццайола і багато смачної начинки - ідеальна піца, приготована своїми руками!

  • Борошно - 330 грам (база)
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки (база)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки (база)
  • Вода - 200 мілілітрів (тепла, база)
  • Дріжджі - 7 грам (сухі швидкодіючі, база)
  • Цукор - 2 чайних ложки (база)
  • Цибулина - 1 штука (шар piazzaiola)
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки (шар piazzaiola)
  • Часник - 1/2 штуки (шар piazzaiola)
  • Томатне пюре - 250 грам (шар piazzaiola)
  • Орегано - 1 Чайна ложка (шар piazzaiola)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки (шар piazzaiola)
  • Перець - 1 щіпка (шар piazzaiola)
  • Сир "моцарелла" - 200 грам (начинка)
  • Шинка - 100 грам (начинка)
  • Ковбаса - 100 грам (начинка)
  • Базилік - 1 пучок (начинка)
італійська піца - фото крок 1
1. Для тесту нам знадобиться пшеничне борошно, дріжджі, вода, сіль, цукор і оливкове масло.
італійська піца - фото крок 2
2. З'єднайте всі інгредієнти в глибокій мисці, замісіть м'яке тісто. Спочатку тісто буде прилипати до рук, це нормально. Вимішуйте тісто не менше 5-7 хвилин. Зберіть тісто в кулю, помістіть його в миску, змащену маслом, накрийте і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
італійська піца - фото крок 3
3. Підготуйте інгредієнти для начинки і пиццайола. Овочі та зелень вимийте, очистіть цибулю і часник. На помідорах зробіть хрестоподібний надріз, ошпарьтеокропом, покладіть в холодну воду, зніміть шкірку.
італійська піца - фото крок 4
4. Цибуля, часник подрібніть, пассеруйте на розігрітому оливковому маслі до м'якості. Помідори перебейте блендером в пюре, влийте на сковороду. Додайте сіль, перець і орегано, готуйте на середньому вогні до утворення густої і однорідної маси.
італійська піца - фото крок 5
5. Тим часом тісто підійшло і збільшилася в 2 рази.
італійська піца - фото крок 6
6. Обімніть тісто, розділіть його на 2 частини. Одну частину розкачайте в тонку круглу корж. Помістіть корж на пергамент для випічки або лист, змащений маслом.
італійська піца - фото крок 7
8. Розкладіть зверху начинку: тонко нарізані скибочки ковбаси, шинки, моцарели, листочки базиліка і оливки.
італійська піца - фото крок 8
9. Посипте зверху сиром, натертим на крупній тертці. Поставте запікатися піцу в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Підготуйте другу піцу.
італійська піца - фото крок 9
10. Смачного!

Схожі рецепти