Рецепт Ірландський яблучний пиріг фото

Ірландський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Яблучні пироги - одні з найпопулярніших і найулюбленіших. Інгредієнти для таких пирогів цілком доступні, печуться вони легко і досить швидко. В Ірландії такий пиріг зазвичай подають із заварним кремом.

Опис приготування:

Випічка з яблуками - це завжди смачно, адже яблука надають виробам свої виключні аромат і соковитість. У багатьох країнах випічка з яблуками одна з найпопулярніших. Як на мене, так ірландський яблучний пиріг - один з варіантів всім відомої шарлотки. Подають цей пиріг в Ірландії найчастіше з заварним кремом або з карамельним сиропом. Рецепт приготування ірландського яблучного пирога перед вами, спечіть такі ласощі обов'язково!

  • Яблука - 3-4 штук
  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 250 грам(200 - в тісто, 50 - посипати пиріг)
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
ірландський яблучний пиріг - фото крок 1
Змішуємо просіяне борошно з розпушувачем і дрібкою солі, додаємо вершкове масло і перетираємо в крихту. Додаємо цукор (звичайний і ванільний).
ірландський яблучний пиріг - фото крок 2
Яблука очистіть від шкірки і серцевини і наріжте кубиками розміром трохи більше середнього.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 3
Додаємо яблука в олійно-борошняну крихту.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 4
Все ретельно перемішуємо. Важливо, щоб борошняна складова рівномірно розподілилася по яблукам.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 5
У невелику миску вбиваємо два яйця і додаємо 150 мл. Молока.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 6
Перемішуємо яйця з молоком, злегка збиваючи все виделкою до однорідності.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 7
І додаємо тепер яєчну суміш до яблук з крихтою. Швидко перемішуємо.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 8
Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, викладаємо в неї рівним шаром густе яблучне тісто. Верх присипаємо цукром.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 9
Випікаємо пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці 50-60 хвилин. Перевіряємо на готовність дерев'яною зубочисткою.
ірландський яблучний пиріг - фото крок 10
Готовий пиріг виймаємо з форми і охолоджуємо. Нарізаємо його на шматочки і подаємо до столу.

Схожі рецепти