Ірландські начос
(покроковий рецепт з фото)
Начос нам відомі з мексиканської кухні. Нарізані кукурудзяні тортильи, до яких прийнято подавати соус. Виявилося, що цю закуску роблять і в іншій країні, але вона має зовсім інший вигляд.
Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати ірландські начос. Їх прийнято подавати в свято Святого Патрика до пива, але і в інші дні не забороняється. Тут використовуються до болю знайомі інгредієнти: картопля сир і бекон. І все-таки блюдо виглядає оригінально і апетитно. В якості закуски підійде ідеально.
- Картопля - 2-4 штук
- Бекон - 4 скибочки
- Твердий сир - 100-150 грам
- Перець халапеньо - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Зелена цибуля - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Ретельно промиті картоплю наріжте тонкими кружальцями. Перемішайте з маслом.
2. Викладіть картоплю на деко, застелена пергаментним папером. Посипте картоплю сіллю і перцем.
3. Запікайте гуртки картоплі 25 хвилин в духовці при 200 градусах.
4. А поки в цей час натріть на крупній тертці сир. Перець наріжте тонкими кружальцями. Лук подрібніть. Бекон наріжте невеликими шматочками.
5. Тепер зберіть блюдо. Викладіть першим шаром половину картоплі.
6. Потім половину сиру і бекону.
7. Знову картопля, сир і бекон.
8. Зверху викладіть перець. Посипте начос цибулею. Смачного!