Рецепт Інвертний сироп фото

Інвертний сироп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Кавун
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Десерти, Сироп, Цукровий сироп

Інвертний сироп отримують шляхом нагрівання водного розчину цукру з кислотою, при цьому відбувається процес інверсії, що полягає в розщепленні сахарози на фруктозу і глюкозу.

Для інверсії використовується кислота (в нашому випадку лимонна). Інвертний сироп володіє антікрісталлізаціоннимі і влагосвязивающімі властивостями, що збільшує термін зберігання виробів без втрати якості. Креми, цукрова помадка і ін. Вироби, виготовлені з використанням інвертного сиропу, НЕ засахариваются в процесі зберігання. Інвертний сироп можна використовувати замість кукурудзяного сиропу, кондитерської глюкози, klenovogo сироп, фрак.

Дивіться рецепт, я розповім як приготувати інвертний сироп.

  • Цукор - 250 грам
  • Вода - 130 мілілітрів
  • Кислота лимонна - 1 грам
інвертний сироп - фото крок 1
1. Для сиропу знадобиться цукор, вода і лимонна кислота.
інвертний сироп - фото крок 2
2. Цукор покладіть в каструлю і залийте гарячою водою, доведіть до кипіння, всипте лимонну кислоту, рішення Е.Е.. Сироп варіть близько 20 хвилин, але кипіти рідина не повинна, лише повільно -медленно іноді пускати бульбашки. Доведіть сироп до 109-110 градусів.
інвертний сироп - фото крок 3
3. Готовий сироп по консистенції повинен бути рідким, як мед. Колір від світло-золотистого до бурштинового. Після охолодження сироп стане помітно гущі, тому стежте, не переварите!
інвертний сироп - фото крок 4
4. Сироп розлийте по банках, закрутіть кришками і зберігайте в холодильнику до 3 місяців.
інвертний сироп - фото крок 5
5. Готово!

Схожі рецепти