Інвертний сироп
(покроковий рецепт з фото)
Інвертний сироп отримують шляхом нагрівання водного розчину цукру з кислотою, при цьому відбувається процес інверсії, що полягає в розщепленні сахарози на фруктозу і глюкозу.
Для інверсії використовується кислота (в нашому випадку лимонна). Інвертний сироп володіє антікрісталлізаціоннимі і влагосвязивающімі властивостями, що збільшує термін зберігання виробів без втрати якості. Креми, цукрова помадка і ін. Вироби, виготовлені з використанням інвертного сиропу, НЕ засахариваются в процесі зберігання. Інвертний сироп можна використовувати замість кукурудзяного сиропу, кондитерської глюкози, klenovogo сироп, фрак.
Дивіться рецепт, я розповім як приготувати інвертний сироп.
- Цукор - 250 грам
- Вода - 130 мілілітрів
- Кислота лимонна - 1 грам
1. Для сиропу знадобиться цукор, вода і лимонна кислота.
2. Цукор покладіть в каструлю і залийте гарячою водою, доведіть до кипіння, всипте лимонну кислоту, рішення Е.Е.. Сироп варіть близько 20 хвилин, але кипіти рідина не повинна, лише повільно -медленно іноді пускати бульбашки. Доведіть сироп до 109-110 градусів.
3. Готовий сироп по консистенції повинен бути рідким, як мед. Колір від світло-золотистого до бурштинового. Після охолодження сироп стане помітно гущі, тому стежте, не переварите!
4. Сироп розлийте по банках, закрутіть кришками і зберігайте в холодильнику до 3 місяців.
5. Готово!