Імбирний чай з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий чай необов'язково готувати з придбаної в магазині чайної заварки, якщо у вас в наявності є свіжий імбир і кориця.
Крім яскравого аромату і смаку, напій вийде дуже корисним, його рекомендують готувати в сезон застуд і захворювань на ГРВІ, так як імбирний чай з корицею підвищує імунітет, відновлює сили і дарує організму бадьорість і гарний настрій, особливо з самого ранку. Ви можете замінити цукор медом, але додавати такий солодкий інгредієнт тільки при подачі в чашки.
- Корінь імбиру - 20 грам
- Обкладинка - 3-4 штук (палички)
- Кориця мелена - 3 щіпки (мелена)
- Вода - 700 мілілітрів
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Очистіть корінь імбиру і промийте його, наріжте слайсами і викладіть в каструлю, в якій збираєтеся варити чай. Більше цієї норми імбиру на 0, 7 літра рідини не додавайте, інакше отримаєте напій з гірким смаком. Висипати цукровий пісок і викладіть палички кориці. За бажанням замість цукру можете використовувати квітковий мед, але додавати його потрібно тільки в остиглий до 35 градусів напій, щоб він не втратив свої корисні властивості.
Влийте теплу воду, помістіть ємність на плиту і доведіть її вміст до кипіння, варіть на мінімальному нагріві 5-6 хвилин, накривши ємність кришкою. Вимкніть нагрів і всипте в чай мелену корицю, хоча можете використовувати лише спецію в паличках - на ваш погляд.
Перемішайте імбирний чай, дайте йому трохи охолонути. За бажанням в цей момент можна додати пару скибочок лимона, свіже листя м'яти і т.Д.
Перелийте напій в заварник, подайте до столу.
Розлийте в порційні чашки і насолоджуйтеся ароматом і смаком приготованого вами напою!