Імбирний чай для підвищення імунітету
(покроковий рецепт з фото)
Імбир має багатьма корисними властивостями. Він - ідеальний помічник при схудненні і при простудних захворюваннях. Пропоную простий рецепт, як приготувати імбирний чай для підвищення імунітету.
Для приготування напою краще використовувати старий корінь, він більше за розмірами і має насичений запахом і смаком. Завдяки цьому простому рецептом можна приготувати смачний, а головне - корисний чай, який допоможе на ранніх стадіях застуди. Для смаку можна додавати мигдаль, лимон, мед і різні ягоди. Пропоную самостійно приготувати напій. Чай виходить гострим і нудотним. Якщо необхідно пом'якшити напій, можна в готовий чай додати мед.
- Імбир - 1 штука
- Вода - 600 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка
1. Беремо старий корінь імбиру, очищаємо його від шкірки. Зробити це непросто, тому варто проявити терпіння.
2. Очищений корінь натираємо на найдрібнішу тертку, нам необхідний його сік.
3. Отриману масу перекидаємо на дрібне ситечко, можна скористатися марлею, складеної в кілька разів. Видавлюємо з м'якоті весь сік.
4. Виходить близько двохсот мілілітрів соку, який змішуємо в сотейнику з кип'яченою водою. Якщо імбирного соку вийшло менше, то розраховуємо пропорцію 1:3 (води в три рази більше соку). Ставимо сотейник на невеликий вогонь, доводимо воду до кипіння. Як тільки закипить, робимо найменший вогонь, а після додаємо мед або цукор. Все ретельно перемішуємо до повного розчинення і вимикаємо вогонь.
5. Отриманий напій наливаємо в чайник і подаємо до столу. На здоров'я!