Імбирне морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Дивно смачне імбирне морозиво домашнього приготування містить тільки справжні, натуральні компоненти на основі молока і свіжого імбиру. Тепер є чим поласувати на десерт.
Готувати морозиво вдома - це просто чудова ідея! Тим більше, що виявилося цілком реально отримати улюблене з дитинства ласощі без спеціальної виготовлення морозива, використовуючи блендер, сито і, звичайно ж, морозильник. А найголовніше - запастися хорошим настроєм. Якщо не вийшло купити імбирні цукати, то знайшлася заміна - шматочки самого звичайного сухого печива. Виявилося, що воно прекрасно доповнює молочно-імбирний смак морозива.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Жовток - 5 штук
- Цукор - 60 грам
- Свіжий імбир - 10 грам
- Імбирні цукати - 10 грам
1. Перш за все необхідно почистити імбир. Потім наріжте його якомога тонше. Після чого варіть в молоці близько 20 хвилин. Зніміть відвар з вогню, обов'язково його процідіть.
2. Відокремте від білка жовтки, збивайте їх з цукром до білого кольору.
3. Додайте в проціджений молоко збиті жовтки. При цьому швидко і інтенсивно змішуйте їх з молоком протягом 10 хвилин. Після чого отриману суміш процідіть через сито.
4. Тепер суміш остудіть і з'єднайте з дрібно нарубаними імбирними цукатами. Обов'язково добре перемішайте, так як приготувати імбирне морозиво смачно вийде тільки, якщо всі інгредієнти будуть добре розподілені в суміші.
5. Підготуйте порційні формочки, в які розлийте остигнула суміш, а потім відправте в морозильник. Не менше 4 годин знадобиться для повного застигання морозива.