Ікра з селери
(покроковий рецепт з фото)
Закуска повинна бути легкою. У цьому плані, ікра з селери - просто ідеальна закуска.
Ікра з селери - дуже легка і смачна закусочка, яку можна подавати як аперитив разом з якими-небудь морквяними паличками. Мені вона подобається саме своєю легкістю - коли закуска така легка, у гостей в шлунках залишається більше місця для основних страв. Крім того, ікра з селери ще й дуже корисна, адже сам по собі селера - це просто джерело вітамінів. Словом, краще один раз спробувати, ніж сто разів почути.
- Корінь селери - 500 грам
- Грецькі горіхи - 20-30 грам
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - - За смаком
Корінь селери потрібно вимити і почистити. Далі розрізаємо його на 6-8 частин і відварити в підсоленій воді до готовності точно так же, як варимо картоплю. Коли лезо ножа стане легко входити в селера - значить, готово.
Одночасно при цьому, за допомогою блендера в крихту подрібнюємо часник і волоські горіхи.
Зливаємо воду з каструльки з селерою, залишаємо зовсім трошки на дні. За допомогою блендера подрібнюємо селера до стану м'якого однорідного пюре.
Змішуємо пюре з селери з подрібненими в крихту часником і горіхами. Дуже добре перемішуємо все ложечкою, пробуємо на смак - якщо необхідно, солимо і перчимо.
Власне, наша ікра з селери готова. В холодильнику, в щільно закритому контейнера, ікра може готується до 5 днів.