Холодник в хлібі
(покроковий рецепт з фото)
Як ви вже зрозуміли з назви, це холодний освіжаючий суп, який готують влітку. Його можна віднести до кількох кухням: литовської, російської, української, білоруської, польської. Дивіться!
У моєму рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати холодник в хлібі. Це легке літнє блюдо, холодник завжди пісний, на відміну від окрошки в його склад не входять м'ясо або ковбасні вироби. Але від цього суп не постраждав, він ситний і смачний! Обов'язково спробуйте приготувати холодник за моїм рецептом, сподіваюся вам сподобається! хай щастить!
- Буряк - 2 штуки
- Огірок - 3 штуки
- Яйце - 5 штук
- Кріп, Зелена цибуля - 1 пучок
- Крем - 200 грам
- Оцет столовий 9% - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Мінеральна вода - За смаком (без газу)
- Хліб - За смаком (за кількістю їдців)
Підготуйте продукти для холодник, хліб поки не знадобиться, в ньому буде тільки подаватися суп. Відваріть буряк і яйця, остудіть добре, очистіть. Краще зробити це ввечері, залишити продукти і воду в холодильнику, тоді вранці можна буде подати суп до столу відразу, свіжоприготовленим.
Очищені яйця порубати кубиками.
З огірків зніміть шкірку, поріжте кубиками.
Буряк натріть на крупній тертці, у мене квадратна, там симпатичніше на мій погляд.
Додайте сметану, рубану зелень, сіль, перець чорний мелений, цукор, оцет. Перемішайте добре холодник.
Вливайте частинами холодну мінеральну воду, перемішуйте суп. Як тільки ви досягнете бажаної густоти, суп готовий!
Для подачі супу потрібні великі булочки хлібні або невеликий хліб будь-якої форми. Гострим ножем акуратно зріжте частину кришечки і видаліть м'якоть. Надішліть хліб в духовку на 15 хвилин, температура - 160-170 градусів. Суть цього процесу - підсушити хліб або булочку, щоб вона не розмокла від супу. Далі потрібно остудити "тарілочку", налити суп і відразу подати його до столу! Смачного!