Рецепт Хлібці щедрі житні фото

Хлібці щедрі житні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Житнє борошно
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На природу, На сніданок
Випічка

Хлібці щедрі житні можна купити готові в магазині, а можна приготувати і самостійно. В цьому випадку ви точно будете впевнені в користі і якості хлібців. Замінюйте ними дріжджовий хліб, корисно.

Хлібці щедрі житні можна сушити при 40-50 градусах в сушарці або духовці, якщо там можна виставити таку температуру. Хлібці щедрі житні відмінно йдуть на бутербродики з сиром, овочами або джемом. До речі, з супом теж дуже смачно. Це справжнісінька дієтична їжа для тих, хто стежить за вагою або дотримується здорового способу життя. Успіхів і приємного апетиту!

  • Борошно житнє - 100 грам
  • Вівсяне борошно або пластівці - 50 грам
  • Соняшник - 50 грам
  • Кунжут - 50 грам
  • Насіння льону - 50 грам
  • Сіль - 1/2 грами
  • Висівки пшеничні - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для змащування)
  • Вода - 300 грам
хлібці щедрі житні - фото крок 1
Підготувати продукти.
хлібці щедрі житні - фото крок 2
У блендері подрібнити вівсянку в борошно.
хлібці щедрі житні - фото крок 3
У мисці змішати борошно, висівки і вівсянку.
хлібці щедрі житні - фото крок 4
Влити 300 грам води і розмішати.
хлібці щедрі житні - фото крок 5
Додати насіння соняшнику, льону і кунжут і 1 ст.Л. Масла.
хлібці щедрі житні - фото крок 6
Суміш виходить досить рідка.
хлібці щедрі житні - фото крок 7
На деко, покритий фольгою і змащений маслом налити тісто.
хлібці щедрі житні - фото крок 8
Підсушувати хлібці в духовці 20 хвилин при 150 градусах. Витягнути з духовки і нарізати масу на прямокутники. Потім повернути в духовку ще на 30-60 хвилин.
хлібці щедрі житні - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти