Хлібці щедрі житні
(покроковий рецепт з фото)
Хлібці щедрі житні можна купити готові в магазині, а можна приготувати і самостійно. В цьому випадку ви точно будете впевнені в користі і якості хлібців. Замінюйте ними дріжджовий хліб, корисно.
Хлібці щедрі житні можна сушити при 40-50 градусах в сушарці або духовці, якщо там можна виставити таку температуру. Хлібці щедрі житні відмінно йдуть на бутербродики з сиром, овочами або джемом. До речі, з супом теж дуже смачно. Це справжнісінька дієтична їжа для тих, хто стежить за вагою або дотримується здорового способу життя. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно житнє - 100 грам
- Вівсяне борошно або пластівці - 50 грам
- Соняшник - 50 грам
- Кунжут - 50 грам
- Насіння льону - 50 грам
- Сіль - 1/2 грами
- Висівки пшеничні - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для змащування)
- Вода - 300 грам
Підготувати продукти.
У блендері подрібнити вівсянку в борошно.
У мисці змішати борошно, висівки і вівсянку.
Влити 300 грам води і розмішати.
Додати насіння соняшнику, льону і кунжут і 1 ст.Л. Масла.
Суміш виходить досить рідка.
На деко, покритий фольгою і змащений маслом налити тісто.
Підсушувати хлібці в духовці 20 хвилин при 150 градусах. Витягнути з духовки і нарізати масу на прямокутники. Потім повернути в духовку ще на 30-60 хвилин.
Смачного!