Житні хлібці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати самим житні хлібці простіше простого. Замішуємо тісто з борошна і води і підсушують його. Ось і вся хитрість. Житні хлібці відмінно підійдуть на бутербродики для тих, хто худне.
У житні хлібці можна додавати насіння і горіхи. При замісі муки воду додавайте поступово, якщо виявиться, що тісто липне до рук, то додайте трохи борошна, а якщо навпаки, воно вийде надто твердим додайте води. Тесту після замісу треба постояти годину, воно дозріє. Правильне тісто добре розкочується і без борошна. Тісто треба розкачати в пласт товщиною 1-2 мм і посипати кунжутом і крупною сіллю. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно житнє - 250 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
Нам знадобиться борошно житнє.
Борошно насипати гіркою, налити воду, олія, додати сіль.
Замісити тісто.
Хлібці випікайте при 200 градусах 30 хвилин.
Смачного!