Рецепт Житні хлібці фото

Житні хлібці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготувати самим житні хлібці простіше простого. Замішуємо тісто з борошна і води і підсушують його. Ось і вся хитрість. Житні хлібці відмінно підійдуть на бутербродики для тих, хто худне.


Опис приготування:

У житні хлібці можна додавати насіння і горіхи. При замісі муки воду додавайте поступово, якщо виявиться, що тісто липне до рук, то додайте трохи борошна, а якщо навпаки, воно вийде надто твердим додайте води. Тесту після замісу треба постояти годину, воно дозріє. Правильне тісто добре розкочується і без борошна. Тісто треба розкачати в пласт товщиною 1-2 мм і посипати кунжутом і крупною сіллю. Успіхів і приємного апетиту!


  • Борошно житнє - 250 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
житні хлібці - фото крок 1
Нам знадобиться борошно житнє.
житні хлібці - фото крок 2
Борошно насипати гіркою, налити воду, олія, додати сіль.
житні хлібці - фото крок 3
Замісити тісто.
житні хлібці - фото крок 4
Хлібці випікайте при 200 градусах 30 хвилин.
житні хлібці - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти