Хлібці хрусткі
(покроковий рецепт з фото)
Хлібці хрусткі з даного рецептом готуються з житнього борошна, вівсяних пластівців, лляного насіння і кислого молока. Дуже смачні хлібці, які подобаються і дорослим, і дітям.
Хлібці хрусткі - дуже смачна альтернатива хлібу і булка. Корисні і в той же час дуже смачні хлібці прекрасно походять в якості основи для легких і корисних бутербродів і закусочних страв. Успіхів і приємного апетиту!
- Кисле молоко - 1/2 склянки
- Цільнозернове борошно - 1/3 склянки
- Житнє борошно - 1, 5 склянки
- Вівсяні пластівці - 2 Ст. Ложки
- Лляні насіння - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Морська сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1-2 чайних ложок
- Сода - 1/2 чайних ложки
У мисці змішуємо кисле молоко, соду і цукор. Окремо віночків збиваємо яйце. Вливаємо його в кисле молоко. Змішуємо всі сипучі інгредієнти і вливаємо туди суміш з яйця і молока. Все ретельно перемішуємо і руками вимішуємо тісто. Воно повинно бути трохи липким.
Вкриваємо тісто поліетиленовою плівкою і залишаємо тісто дозрівати приблизно на 40-50 хвилин. Потім тісто викладаємо на обробну дошку і присипаємо борошном.
Тісто скочується в товсту мотузку і ділимо його на 12 рівних частин.
Робимо тоненькі коржі (чим тонше коржі, тим хрусткою вийдуть хлібці) і тупий сторона ножа наносимо смужки.
Або робимо дурки за допомогою вилки.
Коржі викладаємо на деко, присипаний борошном. На коржі можемо посипати кмин, льон, кунжут (це за бажанням). Відправляємо випікатися хлібці в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Потім даємо хлібці охолонути і подаємо до столу. Смачного!