Рецепт Хліб з родзинками на заквасці фото

Хліб з родзинками на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти, Ізюм
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Смак хліба значно поліпшується, якщо додати до тесту трохи горіхів або сухофруктів. Тому розповім, як приготувати хліб з родзинками на заквасці - ароматний, хрусткий і повітряний одночасно.

Хліб, приготований з даного рецептом, виходить не тільки смачним, але і дуже корисним, так як закваска, вівсяні пластівці і сухофрукти насичують його корисними мікроелементами. Ви може замінити родзинки нарізаними фініками, курагою або чорносливом - вийде дуже смачно. Бажано завжди мати під рукою кілька ложок закваски-стартера, щоб бути готовою спекти смачний хліб, тому відкладіть трохи опари на майбутнє.

  • Біла пшеничне борошно - 820 грам(170 грам в закваску, 650 грам в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 670 грам(170 грам в закваску, 500 грам в тісто)
  • Цільнозерновий пшеничне борошно - 200 грам
  • Сіль - 20 грам
  • Вівсяні пластівці - 100 грам
  • Ізюм - 250 грам
  • Дріжджі-ошпарюють - 340 грам
  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 1
Вівсяні пластівці залийте водою і дайте їм набрякнути протягом декількох хвилин. Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 2
У миску тістоміса викладіть закваску-опару, сіль, просіяне борошно двох сортів.
Вимісити тісто протягом 5-6 хвилин 2 швидкості тістоміса. Додайте родзинки і розмішайте тісто на першій швидкості до однорідності.
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 3
Готове тісто округлятимете і покладіть в попередньо змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі. Акуратно зніміть плівку і викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню.
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 4
Розділити тісто 2 частини, кожну частину округлятимете. Накрийте тісто вологим рушником і залиште на 10 хвилин. Сформуйте хліб овальної форми, акуратно розімніть тісто в невелику коржик, складіть третину тесту на себе.
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 5
Далі складіть два прямих кута в центр, поверніть тісто на 180 градусів і знову загорніть третину тесту на себе. Складіть два прямих кута до центру.
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 6
Одну сторону отриманого прямокутника складіть на себе до середини і притисніть пальцями до тесту. Те ж саме - складання і притискання - повторіть з іншого боку. Потім поверніть дві сторони назустріч один до одного і закріпіть шов.
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 7
Перемістіть заготовки в форми, присипані рисовим борошном, швом вниз. Присипте заготовки борошном і накрийте плівкою на 1 час. Акуратно перекладіть хліб на пергамент (якщо ви його расстаіваться в кошику).
хліб з родзинками на заквасці - фото крок 8
Струсіть зайву муку, зробіть кілька надсечек, збризніть хліб водою. Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб протягом 45 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти