Хліб з пшеничними висівками в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хліб з пшеничними висівками в хлібопічці готується за 3 години в режимі"Основний хліб" . Можете поекспериментувати і, наприклад, приготувати його в режимі"Французький хліб" , але структура вже буде інша
Опис приготування:
Сьогодні будемо готувати хліб з пшеничних висівок в хлібопічці. Як відомо, висівковий хлібець сприятливо і позитивний вплив на кишечник і роботу шлунково-кишкового тракту. Домашній він виходить дуже смачний і з хрусткою скоринкою, а саме головне - натуральний і корисний.
- Борошно - 350 грам
- Пшеничні висівки - 30 грам
- Яйце - 1 штук
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 чайних ложок
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вода - 120 грам
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
1. Привезли мені недавно пшеничні висівки і я відразу вирішила додати їх в тісто для хліба. Результат мене дуже порадував: хлібець вийшов пухкий, м'який і з рум'яною скоринкою.
2. Відправляємо в форму для випічки воду, яйце, рослинне масло і сухі інгредієнти. Висівок потрібно 30гр. Я користуюся спеціальним мірним стаканом.
3. Вибираємо режим"Рум'яна кірочка" і включаємо"Основний хліб" . Вага готового хліба - 500г.
4. Ми залишаємо техніку для самостійної роботи. Час приготування хліба за цим рецептом - 3 годину.
5. В даному рецепті вказано борошна менше, ніж мені здалося. Тому хліб не пішов вгору, але зате всередині він вийшов дуже пухким. Якщо ви додасте на 4 жмені більше борошна, то хліб буде менш рихлим.
6. Коли хліб буде готовий - дайте йому трохи постояти, а вже після вийміть з хлібопічки. Я люблю хрустку скоринку, тому дістаю відразу. Подивіться, який він виходить в розрізі.
7. Ось такий гарний у нас вийшов хліб. Єдина відмінність від магазинного - натуральність, а це тільки перевага.