Рецепт Хліб з борошна двох сортів фото

Хліб з борошна двох сортів
(покроковий рецепт з фото)

Борошно
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Хліб, приготований з двох сортів борошна, виходить менш повітряним, але більш ароматним і смачним, ніж класичний хліб. Приготувати його не складно, головне - попередньо підготувати закваску.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати хліб з борошна двох сортів - пшеничного першого і другого сорту. Такий хліб виходить більш ароматним і має щільну структуру, а також дуже хрустку скоринку. Ви можете випікати такий хліб у формі або на хлібопекарському камені. Настійно рекомендую другий варіант, так як камінь для хліба рівномірно розподіляє температуру по випічці і не дає виробам підгоріти. Завжди виймайте готовий хліб з форми і остудити на решітці - завдяки цьому утворюється хрустка скоринка.

  • Пшеничне борошно - 300 грам (перший сорт)
  • Пшеничне борошно - 300 грам (другий гатунок)
  • Дріжджі (опара) - 400 грам
  • Манна крупа - 25 грам
  • Оливкова олія - 50 грам
  • Мигдаль - 200 грам (подрібнений в блендері і проціджений через сито)
  • Сіль - 12 грам
  • Вода - 230 мілілітрів (кімнатної температури)
хліб з борошна двох сортів - фото крок 1
Закваску розведіть водою і перемішайте до однорідності. У миску тістоміса викладіть манну крупу, просіяне борошно двох сортів, сіль і перемішайте.
хліб з борошна двох сортів - фото крок 2
Додайте розведену закваску, оливкова олія і подрібнений блендером і проціджений через сито мигдаль. Вимісити тісто протягом 5-6 хвилин на другій швидкості тістоміса.
хліб з борошна двох сортів - фото крок 3
Готове тісто округлятимете і викладіть в попередньо змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі.
хліб з борошна двох сортів - фото крок 4
Акуратно зніміть плівку і викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Розділити тісто 2 частини, кожну частину округлятимете. Сформуйте хліб овальної форми так, як вам зручно.
хліб з борошна двох сортів - фото крок 5
Перемістіть заготовки в форми, присипані рисовим борошном, швом вниз. Присипте заготовки борошном і накрийте плівкою на 1 час.
хліб з борошна двох сортів - фото крок 6
Акуратно перекладіть хліб на пергамент (якщо ви його расстаіваться в кошику). Струсіть зайву муку, зробіть кілька надсечек, збризніть хліб водою.
хліб з борошна двох сортів - фото крок 7
Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб протягом 45 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти