Хліб з борошна двох сортів
(покроковий рецепт з фото)
Хліб, приготований з двох сортів борошна, виходить менш повітряним, але більш ароматним і смачним, ніж класичний хліб. Приготувати його не складно, головне - попередньо підготувати закваску.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати хліб з борошна двох сортів - пшеничного першого і другого сорту. Такий хліб виходить більш ароматним і має щільну структуру, а також дуже хрустку скоринку. Ви можете випікати такий хліб у формі або на хлібопекарському камені. Настійно рекомендую другий варіант, так як камінь для хліба рівномірно розподіляє температуру по випічці і не дає виробам підгоріти. Завжди виймайте готовий хліб з форми і остудити на решітці - завдяки цьому утворюється хрустка скоринка.
- Пшеничне борошно - 300 грам (перший сорт)
- Пшеничне борошно - 300 грам (другий гатунок)
- Дріжджі (опара) - 400 грам
- Манна крупа - 25 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Мигдаль - 200 грам (подрібнений в блендері і проціджений через сито)
- Сіль - 12 грам
- Вода - 230 мілілітрів (кімнатної температури)
Закваску розведіть водою і перемішайте до однорідності. У миску тістоміса викладіть манну крупу, просіяне борошно двох сортів, сіль і перемішайте.
Додайте розведену закваску, оливкова олія і подрібнений блендером і проціджений через сито мигдаль. Вимісити тісто протягом 5-6 хвилин на другій швидкості тістоміса.
Готове тісто округлятимете і викладіть в попередньо змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі.
Акуратно зніміть плівку і викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Розділити тісто 2 частини, кожну частину округлятимете. Сформуйте хліб овальної форми так, як вам зручно.
Перемістіть заготовки в форми, присипані рисовим борошном, швом вниз. Присипте заготовки борошном і накрийте плівкою на 1 час.
Акуратно перекладіть хліб на пергамент (якщо ви його расстаіваться в кошику). Струсіть зайву муку, зробіть кілька надсечек, збризніть хліб водою.
Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб протягом 45 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!