Хліб з амаранту

Хліб з амаранту
Кількість порцій: 3-6 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Такий хліб з амаранту я готую на яблучної заквасці власного виробництва. Хліб виходить дуже смачним, а головне - корисним. Я готую хліб на основі цільнозерновий і арамантовой борошна.

опис приготування:

Приготувати хліб на яблучної заквасці не так просто, але результат перевершить будь-які очікування. Такий хліб з амаранту виходить дуже смачним і корисним. Арамант за своєю суттю вважається корисним продуктом . За смаком така мука віддає горіховим ароматом, а за цілющими властивостями амарант вважається продуктом довголіття.

  • яблука— 3  штуки
  • вода— 650 мілілітрів
  • борошно арамантовая— 1  склянок
  • борошно цільнозернове— 1 Склянка
  • сіль— За смаком
Хліб з амаранту - фото крок 1 1. Такий хліб ще корисний тим, що він готується без дріжджів на основі яблучної закваски. Для цього нам знадобляться три яблука і вода (якщо знайдете джерельну, буде чудово).

Хліб з амаранту - фото крок 2 2. Нарізаємо яблука кубиками і викладаємо в банку об'ємом 750 мл. Заливаємо водою так, щоб яблука тільки вкрилися.

Хліб з амаранту - фото крок 3 3. Ми залишаємо на 5-7 днів в теплому місці, накривши марлею.

Хліб з амаранту - фото крок 4 4. Через зазначений час відціджуємо нашу закваску, а яблука викидаємо, оскільки вони нам більше не знадобляться.

Хліб з амаранту - фото крок 5 5. Додаємо трохи борошна, це буде наша опара. Ми залишаємо в теплому місці на 12 годин (можна на ніч).

Хліб з амаранту - фото крок 6 6. Ось так виглядає процес бродіння нашої опари на заквасці.

Хліб з амаранту - фото крок 7 7. Тепер додаємо ще трохи борошна і залишаємо до тих пір, поки тісто не підніметься в два рази.

Хліб з амаранту - фото крок 8 8. Змащуємо рослинним маслом і накриваємо плівкою. Відправляємо в холодильник на 2 дня.

Хліб з амаранту - фото крок 9 9. Тепер додаємо аромантовую борошно і замішуємо тісто. Сіль і спеції додаємо до смаку.

Хліб з амаранту - фото крок 10 10. вимісити тісто, формуємо хліб і викладаємо його на підготовлений лист. Даємо час на расстойку (близько 20 хвилин), після чого відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Хліб з амаранту - фото крок 11 11. Іншу закваску відправляємо в холодильник. Для випічки хліба потрібно брати 1 стакан готової закваски, а решту можна зберігати в холодильнику тривалий час.

Хліб з амаранту - фото крок 12 12. Після випічки даємо хлібу постояти, щоб охолонув, а потім можна подавати до столу. Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Салат з куркою, волоським горіхом і виноградом

Салат з куркою, волоським горіхом і виноградом

Дуже смачний і ситний салат. прикрашений виноградом, він дуже ошатно буде виглядати на святковому столі. Спробуйте приготувати! опис приготування: Замість відвареного курячого м'яса можна використовувати копчене. при бажанні, салат можна викласти шарами, а верх прикрасити виноградом. пробуйте,...

читати далі
Пиріг з сиром з сирного тесту

Пиріг з сиром з сирного тесту

Дуже смачний і ніжний пиріг з сирною начинкою. Пиріг виходить не солодкий, але з гарячим і солодким чаєм йде на ура, та й просто як основне блюдо на друге! опис приготування: Приготувати пиріг з сиром з сирного тесту дуже просто, рецепт з розряду "; палочка-виручалочка" і "; на швидку руку ";....

читати далі
Компот з яблук і груш

Компот з яблук і груш

До вашої уваги — дуже простий рецепт, завдяки якому ви дізнаєтеся, як приготувати компот з яблук і груш. Цей смачний освіжаючий напій оцінять і дорослі, та діти. опис приготування: Цей компот можна пити і гарячим — замість чаю. але влітку, звичайно, частіше хочеться холодного, так що сміливо д...

читати далі
Печінковий торт з цибулею і морквою

Печінковий торт з цибулею і морквою

Є дві варіації печінкового пирога: з тонкими і товстими млинцями. Для начинки використовують будь-які складові за смаком. Поділюся дуже смачним рецептом приготування печінкового торта! опис приготування: Одні люблять тонкі млинці, інші ж навпаки, готують їх товстими. Перед подачею торт потрібн...

читати далі
Кета в фользі

Кета в фользі

Кета в фользі — смачне блюдо. Дуже легкий рецепт приготування цієї риби, який не займе у вас багато часу. Кета виходить дуже смачною і ароматною, просто пальчики оближеш. опис приготування: Катані, приготована у фользі за цим рецептом, виходить дуже м'якою і ніжною. До вашої уваги — шалено про...

читати далі