Хліб з амаранту
(покроковий рецепт з фото)
Такий хліб з амаранту я готую на яблучної заквасці власного виробництва. Хліб виходить дуже смачним, а головне - корисним. Я готую хліб на основі цільнозерновий і арамантовой борошна.
Приготувати хліб на яблучної заквасці не так просто, але результат перевершить будь-які очікування. Такий хліб з амаранту виходить дуже смачним і корисним. Арамант за своєю суттю вважається корисним продуктом . За смаком така мука віддає горіховим ароматом, а за цілющими властивостями амарант вважається продуктом довголіття.
- Яблука - 3 штуки
- Вода - 650 мілілітрів
- Борошно арамантовая - 1 склянок
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
1. Такий хліб ще корисний тим, що він готується без дріжджів на основі яблучної закваски. Для цього нам знадобляться три яблука і вода (якщо знайдете джерельну, буде чудово).
2. Нарізаємо яблука кубиками і викладаємо в банку об'ємом 750 мл. Заливаємо водою так, щоб яблука тільки вкрилися.
3. Ми залишаємо на 5-7 днів в теплому місці, накривши марлею.
4. Через зазначений час відціджуємо нашу закваску, а яблука викидаємо, оскільки вони нам більше не знадобляться.
5. Додаємо трохи борошна, це буде наша опара. Ми залишаємо в теплому місці на 12 годин (можна на ніч).
6. Ось так виглядає процес бродіння нашої опари на заквасці.
7. Тепер додаємо ще трохи борошна і залишаємо до тих пір, поки тісто не підніметься в два рази.
8. Змащуємо рослинним маслом і накриваємо плівкою. Відправляємо в холодильник на 2 дня.
9. Тепер додаємо аромантовую борошно і замішуємо тісто. Сіль і спеції додаємо до смаку.
10. Вимісити тісто, формуємо хліб і викладаємо його на підготовлений лист. Даємо час на расстойку (близько 20 хвилин), після чого відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
11. Іншу закваску відправляємо в холодильник. Для випічки хліба потрібно брати 1 стакан готової закваски, а решту можна зберігати в холодильнику тривалий час.
12. Після випічки даємо хлібу постояти, щоб охолонув, а потім можна подавати до столу.