Рецепт Хліб солодовий фото

Хліб солодовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
Для дітей , На сніданок , Полудень , Ситний сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 40 хв.

Наші предки завжди самі пекли хліб і робили це майстерно. У кожної господині був свій рецепт і сьогодні я хочу познайомити вас з моїм улюбленим житнім хлібом. Пригощайтеся!

Опис приготування:

Цей хліб за рахунок солоду віддалено нагадує знаменитий «Бородинський» з дуже вираженим ароматом і злегка солодкуватий. Якщо любите більш солоний хліб, просто зменшіть кількість цукру до 2/3 немає. L. Якщо немає хлібопічки, такий хліб можна випекти і в простій духовці. При 250 градусах перші 10 хвилин, потім при 200 градусах протягом 25-30 хвилин. Смачного!

  • Борошно пшеничне - 1.5 склянки
  • Борошно житнє - 1.5 склянки
  • Сироватка - 1 Склянка
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Солод - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (з гіркою)
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка
хліб солодовий - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
хліб солодовий - фото крок 2
В чашу хлібопічки влийте сироватку, додайте пшеничне і житнє борошно, солод.
хліб солодовий - фото крок 3
Додайте оливкову олію, сіль, цукор.
хліб солодовий - фото крок 4
Виберіть програму"Основний" і включіть хлібопічку.
хліб солодовий - фото крок 5
Після сигналу вимкніть і вийміть готовий хліб з форми, змастіть верхівку маслом і покрийте тканиною до охолодження.
хліб солодовий - фото крок 6
Поріжте і подавайте.
хліб солодовий - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти