Хліб солодовий
(покроковий рецепт з фото)
Наші предки завжди самі пекли хліб і робили це майстерно. У кожної господині був свій рецепт і сьогодні я хочу познайомити вас з моїм улюбленим житнім хлібом. Пригощайтеся!
Цей хліб за рахунок солоду віддалено нагадує знаменитий «Бородинський» з дуже вираженим ароматом і злегка солодкуватий. Якщо любите більш солоний хліб, просто зменшіть кількість цукру до 2/3 немає. L. Якщо немає хлібопічки, такий хліб можна випекти і в простій духовці. При 250 градусах перші 10 хвилин, потім при 200 градусах протягом 25-30 хвилин. Смачного!
- Борошно пшеничне - 1.5 склянки
- Борошно житнє - 1.5 склянки
- Сироватка - 1 Склянка
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Солод - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
В чашу хлібопічки влийте сироватку, додайте пшеничне і житнє борошно, солод.
Додайте оливкову олію, сіль, цукор.
Виберіть програму "основний" і включіть хлібопічку.
Після сигналу вимкніть і вийміть готовий хліб з форми, змастіть верхівку маслом і покрийте тканиною до охолодження.
Поріжте і подавайте.
Смачного!