Рецепт Хачапурі з тунцем фото

Хачапурі з тунцем
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Дріжджове тісто , Консервований тунець , Тунець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную приготувати хачапурі з тунцем - ситне і дуже смачна страва. Існує безліч рецептів хачапурі, сподіваюся мій варіант вам сподобається!

Опис приготування:

Рецепт досить простий, інгредієнти доступні, а результат дуже гідний! Ніжне тісто з апетитною хрусткою скоринкою і соковитою, ароматної, смачною начинкою припаде до смаку будь-якому гурману. Подати хачапурі можна на сніданок, в якості ситного перекусу протягом дня або побалувати себе цим смачним блюдом на вечерю. Спробуйте!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 400 грам
  • Дріжджі сухі - 6 грам
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 20 грам
  • Сир - 200 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Тунець консервований - 3 Ст. Ложки
  • Кунжут - 2 чайних ложки
  • Мак - 2 чайних ложки
  • Зіра - 1 щіпка
хачапурі з тунцем - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
хачапурі з тунцем - фото крок 2
У тепле молоко додайте дріжджі, цукор і 2 ст.Л. Борошна. Добре все перемішайте і приберіть в тепле місце на 30 хвилин.
хачапурі з тунцем - фото крок 3
Потім додайте сіль і рослинне масло. Перемішайте.
хачапурі з тунцем - фото крок 4
Порціями введіть борошно.
хачапурі з тунцем - фото крок 5
Замісити м'яке і еластичне тісто.
хачапурі з тунцем - фото крок 6
Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці приблизно на годину. Воно повинно збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
хачапурі з тунцем - фото крок 7
Для начинки розімніть тунець виделкою і додайте до нього тертий сир. Сир можна взяти будь-який, у мене"Сулугуні" .
хачапурі з тунцем - фото крок 8
Тісто розділи 2-3 частини. Розкачайте кожну на присипаної борошном поверхні, товщиною близько 3 мм. Розподіліть тонким шаром начинку.
хачапурі з тунцем - фото крок 9
Поверніть краю з двох сторін до середини.
хачапурі з тунцем - фото крок 10
Защипніть до центру і відкрийте середину, розставивши краю. Додайте начинку.
хачапурі з тунцем - фото крок 11
Викладіть човники на деко, застелене пергаментом і залиште на 15 хвилин.
хачапурі з тунцем - фото крок 12
Потім змастіть жовтком і посипте сумішшю з маку, кунжуту і зіри.
хачапурі з тунцем - фото крок 13
Випікайте при 180 градусах до золотистого кольору. Потім хачапурі необхідно дістати і в кожен човник розбити по яйцю.
хачапурі з тунцем - фото крок 14
Надішліть хачапурі назад в духовку і готуйте до тих пір, поки білок не затягнеться. При подачі, по бажанню, додайте в кожен човник по шматочку вершкового масла і посипте свіжою зеленню. Хачапурі з тунцем готові. Смачного!

Схожі рецепти