Хачапурі з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати хачапурі з тунцем - ситне і дуже смачна страва. Існує безліч рецептів хачапурі, сподіваюся мій варіант вам сподобається!
Рецепт досить простий, інгредієнти доступні, а результат дуже гідний! Ніжне тісто з апетитною хрусткою скоринкою і соковитою, ароматної, смачною начинкою припаде до смаку будь-якому гурману. Подати хачапурі можна на сніданок, в якості ситного перекусу протягом дня або побалувати себе цим смачним блюдом на вечерю. Спробуйте!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі сухі - 6 грам
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 20 грам
- Сир - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Тунець консервований - 3 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 чайних ложки
- Мак - 2 чайних ложки
- Зіра - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У тепле молоко додайте дріжджі, цукор і 2 ст.Л. Борошна. Добре все перемішайте і приберіть в тепле місце на 30 хвилин.
Потім додайте сіль і рослинне масло. Перемішайте.
Порціями введіть борошно.
Замісити м'яке і еластичне тісто.
Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці приблизно на годину. Воно повинно збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
Для начинки розімніть тунець виделкою і додайте до нього тертий сир. Сир можна взяти будь-який, у мене "сулугуні" .
Тісто розділи 2-3 частини. Розкачайте кожну на присипаної борошном поверхні, товщиною близько 3 мм. Розподіліть тонким шаром начинку.
Поверніть краю з двох сторін до середини.
Защипніть до центру і відкрийте середину, розставивши краю. Додайте начинку.
Викладіть човники на деко, застелене пергаментом і залиште на 15 хвилин.
Потім змастіть жовтком і посипте сумішшю з маку, кунжуту і зіри.
Випікайте при 180 градусах до золотистого кольору. Потім хачапурі необхідно дістати і в кожен човник розбити по яйцю.
Надішліть хачапурі назад в духовку і готуйте до тих пір, поки білок не затягнеться. При подачі, по бажанню, додайте в кожен човник по шматочку вершкового масла і посипте свіжою зеленню. Хачапурі з тунцем готові. Смачного!