Рецепт Хачапурі з сиром фото

Хачапурі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Слово «хачапурі» об'єднує назви двох продуктів, хліба і сиру. Саме з цих продуктів і готуються ці коржі. Існує безліч варіантів приготування хачапурі. Ось один з них.

Кількість порцій: 4
  • Борошно - 1 кілограм
  • Сир - 1, 4 кілограма
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Соняшникова олія - 100 грам
  • Маргарин - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
хачапурі з сиром - фото крок 1
1. Для тіста треба приготувати опару. Розмішати дріжджі з цукром і влити 0, 5 літра води. Коли дріжджі розчиняться, додати сіль. В окремому посуді змішати масло і маргарин і розтопити. Розтоплене масло влити в дріжджі. Додати в рідину просіяне борошно і замісити тісто. Якщо тісто поставити в тепле місце, десь через годину, воно підніметься.
хачапурі з сиром - фото крок 2
2. У сир розбити білки двох яєць і перемішати.
хачапурі з сиром - фото крок 3
3. Яєчні жовтки не виливати. Жовтки розмішати, додати 2 столові ложки олії і 2 ст.Ложки води. Перемішати суміш. Нею треба буде змащувати хачапурі.
хачапурі з сиром - фото крок 4
4. Тісто розділити на 4 частини. Розім'яти коржі і покласти зверху начинку. Начинку закрити тестом і акуратно розім'яти руками. В цьому випадку начинка рівномірно розподілиться всередині коржі.
хачапурі з сиром - фото крок 5
5. Змастити корж желтковой сумішшю і поставити в духовку. Випікаються хачапурі при температурі 250 градусів. Як тільки корж підрум'яниться, хачапурі майже.

Схожі рецепти