Хачапурі з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Xacapuri - національне блюдо грузинської кухні. Дуже популярне. Така собі коржик з тіста. Кожна господиня готує хачапурі за своїм рецептом. Хачапурі з картоплею приготувати нескладно. Спробуйте
Хачапурі слід смажити в товстій сковороді. Смажаться вони досить швидко. Чекати доведеться тільки тесту, тобто. Треба дати час тесту вирости.
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко або вода - 300 мілілітрів (в тісто)
- Дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 6 штук
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершкове масло - 70 грам
- Молоко - 50-70 мілілітрів
1. Трохи нагрійте 300 мл води або молока, викладіть в нього дріжджі і перемішайте.
2. В іншу миску викладіть 600 г борошна, зробіть по центру поглиблення і влийте в нього суміш з дріжджами. Вбийте яйце і додайте ложку цукру. Перемішайте.
3. Замісити тісто і залиште його на дві години на теплому місці рости.
4. Чистий, помийте і наріжте картоплю. Відваріть її в підсоленій воді до готовності.
5. Картоплю відкиньте на друшляк, викладіть в миску, додайте вершкове масло і збийте.
6. Додайте в картоплю сіль, перець, поступово, перемішуючи, введіть молоко.
7. Перемішайте картопляну начинку до однорідної маси.
8. Через дві години додайте в тісто ще 150-200 г борошна, замішують, тісто має бути пишним і не липнути до рук. Розділіть тісто на чотири частини.
9. Накрийте кульки харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин.
10. Посипте стіл борошном і розтягніть руками один з кульок.
11. Викладіть на отриманий млинець чверть начинки.
12. Кінці млинця щільно скріпіть.
13. Дірочок залишатися не повинно.
14. Викладіть і розрівняйте хачапурі на сковороду.
15. Смажте хачапурі на середньому вогні протягом 5-7 хвилин з одного боку, потім переверніть і смажте ще 5 хвилин з іншого. Готовий хачапурі з картоплею змастіть маслом і тут же подавайте. Смачного!