Гуляш зі свинини з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий угорський гуляш має масу послідовників. Так, Зараз готують гуляш чисто з м'ясом і навіть з додаванням картоплі, овочів.
Віддаю перевагу окремо відварену картоплю додавати в м'ясо.
Спочатку обсмажуємо нарізане на шматочки м'ясо і цибулю, картопля ставимо варитися окремо. Потім на окремій сковороді обсмажуємо яблука. До м'яса з цибулею додаємо томат, спеції, тушкуємо під кришкою. Додаємо в каструлю або казан яблука і сметану. Продовжуємо гасити. В кінці додаємо відварену картоплю.
- Картопля - 10 штук
- М'якоть свинини - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Томатний сік - 2 склянки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Яблука - 4 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
М'якоть свинини нарізаємо на шматочки, кожний з яких 2 з 3 см.
Ріпчасту цибулю нарізати на півкільця.
На рослинному маслі обсмажуємо м'ясо, додаємо цибулю.
В окремій каструлі поставте варитися очищену картоплю. Я його нарізала крупно кубиком.
До обсмаженого м'яса і цибулі додаємо томат, сіль, спеції. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні, періодами помішуючи. Поки м'ясо гаситься, нарізаємо яблука на часточки.
До обсмаженого м'яса і цибулі додаємо томат, сіль, спеції. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні, періодами помішуючи. Поки м'ясо гаситься, нарізаємо яблука на часточки.
На розігрітій сковороді з вершковим маслом обсмажуємо яблука до легкої рум'яності і м'якості. Додайте цукор. Процес піде швидше.
Яблука додаємо до м'яса. Додаємо сметану. Перевіряємо на сіль і перець. При необхідності додайте. Даємо закипіти і вимикаємо.
Злийте воду з картоплі. Сам картопля додайте до м'яса. Перемішайте.
Розкладіть по тарілках і подайте до столу. Я люблю варити картоплю окремо. Тоді він міцненький, не перетворює все в якусь подобу жаркого. У такого варіанту гуляшу більше підливи.