Гуляш зі свинини на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Варіація на тему угорського гуляшу. Смачне і соковите м'ясо з густою підливою чудово підходить до будь-якого гарніру: к рису, до гречки, до макаронів.
Смачне м'ясо в густий підливі можна подати до будь-якого гарніру. Гуляш тим і хороший, що поєднується буквально з усім. Звичайно, це не справжній угорський гуляш: той готується трохи по-іншому і з яловичини. Але нам треба швидше, і нічого не залишається, як зробити гуляш зі свинини на сковороді Рецепт цієї страви нескладний, я розповім вам, як приготувати гуляш зі свинини на сковороді. А ви уважно читайте, дивіться фото і готуйте. Успіх страви гарантований!
- Свинина - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика головка)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Вода - 2 склянки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
М'ясо миємо й нарізаємо на невеликі шматочки.
На добре розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо шматочки м'яса до легкої рум'яної скоринки.
Додаємо до м'яса томатну пасту, добре перемішуємо і хвилини 2 обсмажуємо. Не забуваємо постійно помішувати!
Наливаємо воду до м'яса з томатом, солимо і перчимо. Потім накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо м'ясо на маленькому вогні хвилин 40.
Поки м'ясо гаситься, беремо ще одну сковорідку і обсмажуємо на ній дрібно нарізану цибулю.
Готовий лук прибираємо зі сковорідки, а на ній обсмажуємо борошно до світло-коричневого кольору. Весь час помішувати, щоб не підгоріла. Горіла борошно дасть гіркоту, а нам це зовсім не потрібно.
До просмажене борошні додаємо цибулю і добре перемішуємо.
Додаємо до борошна з цибулею трохи бульйону з м'яса і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Тепер масу викладаємо до м'яса, перемішуємо і додаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння і готуємо ще хвилинки 3. Стежимо, щоб не підгорає.