Gubadiya
(покроковий рецепт з фото)
Мою любов до пирогів можна вважати діагнозом. Два рази на тиждень я обов'язково замішую тісто і роблю начинку, щоб потім відправити це в духовку. Цього разу мені попався рецепт татарської випічки.
Якщо ви раніше не пробували цей варіант блюда, то будите здивовані поєднанням продуктів всередині тесту. Але, з'ївши шматочок один раз, ви захочете ще. А поки прочитайте, як приготувати Губад з сиром, фаршем і родзинками. Ситно і незвично. Хоча можете зробити і більш звичну начинку.
- Фарш яловичий - 500 грам
- Мал - 300 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Ізюм - 150 грам
- Сир - 300 грам
- Кефір - 300 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Яйце - 6 штук
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
В одному посуді розітріть 250 г м'якого масла з борошном. В іншій з'єднайте кефір з розпушувачем. Змішайте обидві маси.
Замішайте тісто. Залиште його на 30 хвилин під рушником в теплому місці.
Сир з цукром і ст. Ложкою олії викладіть на сковороду. Залиште масу на повільному вогні до повного випаровування вологи, пройде близько 40 хвилин.
В цей же час зваріть рис до готовності, а яйця відваріть круто.
Подрібнену цибулю обсмажте в олії. Як він стане м'яким, додайте до нього фарш. Обсмажте інгредієнти до готовності.
Яйця остудіть, почистіть і дрібно наріжте.
Маслом, що залишилося змастіть форму для випічки. На її дно розкачайте 2/3 тесту, зробивши бортики.
Першим шаром начинки викладіть половину рису.
Потім - шар сиру і яєць.
Далі розподіліть фарш і залишився рис.
І останнім шаром покладіть промиті родзинки.
Закрийте пиріг тестом. Змастіть його збитим яйцем. Зробіть проколи вилкою.
Запікайте Губад при 180 градусах протягом 1 годину. Смачного!