Рецепт Грушеве варення фото

Грушеве варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Грушеве варення можна готувати різними способами. Одного разу я спостерігала, як готують грушеве варення в маленькому приватному кафе. Швидкість приготування мене здивувала, а результат - просто вразив.

Опис приготування:

Якщо ви прочитаєте, як приготувати варення з груш, то помітите - це не зовсім звичайний рецепт, так як варення вариться дуже швидко. Саме тому воно зберігає смак свіжих груш. Спробуйте, може бути, це грушеве варення стане улюбленим вашим варенням. Успіхів!

  • М'якоть груш - 4 склянки
  • Цукор - 5 склянок
  • Лимон - 2 Ст. Ложки
  • Пектин - 2-3 Ст. Ложок
грушеве варення - фото крок 1
Чистимо стиглі груші і дрібно ріжемо шматочками.
грушеве варення - фото крок 2
Груші в каструлі трохи товчемо товкучкою, щоб отримати сік. Додаємо пектин і лимонний сік. Доводимо масу до кипіння.
грушеве варення - фото крок 3
Всипаємо цукор постійно перемішуючи, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні.
грушеве варення - фото крок 4
Щоб варення не пінилося, можете додати шматочок масла або маргарину. Йому! маленький секрет! Варення поварити ще 5 хвилин.
грушеве варення - фото крок 5
Варення повинне бути такої консистенції як на фото. Готовність перевірити так: якщо на холодній тарілці крапля варення не розтікається, що майже. Закочуйте. Смачного!

Схожі рецепти