Грушеве варення
(покроковий рецепт з фото)
Грушеве варення можна готувати різними способами. Одного разу я спостерігала, як готують грушеве варення в маленькому приватному кафе. Швидкість приготування мене здивувала, а результат - просто вразив.
Якщо ви прочитаєте, як приготувати варення з груш, то помітите - це не зовсім звичайний рецепт, так як варення вариться дуже швидко. Саме тому воно зберігає смак свіжих груш. Спробуйте, може бути, це грушеве варення стане улюбленим вашим варенням. Успіхів!
- М'якоть груш - 4 склянки
- Цукор - 5 склянок
- Лимон - 2 Ст. Ложки
- Пектин - 2-3 Ст. Ложок
Чистимо стиглі груші і дрібно ріжемо шматочками.
Груші в каструлі трохи товчемо товкучкою, щоб отримати сік. Додаємо пектин і лимонний сік. Доводимо масу до кипіння.
Всипаємо цукор постійно перемішуючи, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні.
Щоб варення не пінилося, можете додати шматочок масла або маргарину. Йому! маленький секрет! Варення поварити ще 5 хвилин.
Варення повинне бути такої консистенції як на фото. Готовність перевірити так: якщо на холодній тарілці крапля варення не розтікається, що майже. Закочуйте. Смачного!