Грінки з яйцем і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Всім з дитинства говорять, що для вранці потрібно снідати щільно. Звичайно, каша - непогане блюдо, але хочеться різноманітності, тому давайте приготуємо грінки з яйцем і сиром - швидко і смачно.
Не сумніваюся, що такий сніданок порадує будь-якого чоловіка! Дуже люблять такий сніданок дітки-прівереди в їжі, яких, як правило, дуже важко нагодувати!
Смачного!
- Скибочки хліба - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Шматочок сиру - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Помідори - 1-2 штук
Хліб нарізаємо на шматки, товщиною приблизно 1, 5 см. Хліб краще брати, такий, який вже трохи зачерствів, щоб грінки не розвалилися.
У кожному шматку хліба акуратно вирізала серединку, залишаючи корочку товщиною приблизно 1 см і намагаючись не пошкодити ні серединку, ні корочку.
Сковороду розігріла і поклала шматочок вершкового масла. Смажила грінки з м'якушки з обох боків до золотистого кольору.
Відклала кожному на тарілку, зверху поклала на гарячу грінку шматочок сиру.
На ту ж сковороду поклала скоринки, обжарила їх з одного боку.
Перевернула, відразу ж всередину скоринки налила трохи рослинного масла і розбила всередину пару яєць. Смажила до готовності на маленькому вогні.
Можна на пару-трійку хвилин прикрити сковороду кришкою, щоб яйця «схопилися» зверху, а всередині жовток залишався трохи рідкуватий. Готові скоринки з зажареними всередині яйцями виклала поруч з грінкою з сиром кожному на тарілку, прикрасила свіжим помідором.