Гречка з молоком
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант для сніданку, особливо для дітей, але і дорослі з задоволенням поласують такою стравою. Розповім, як приготувати гречку з молоком. Зробити таке блюдо можна просто і швидко.
Спершу відваріть гречку, потім додайте до неї молоко і прогрійте пару хвилин. Гречку можна відварити заздалегідь, а потім додати до неї молоко і розігріти все разом. У цьому випадку на приготування сніданку ви витратите не більше 10 хвилин. До молочному страви можна додати корицю, мідь, сухофрукти (родзинки, Коран, фініки).
- Гречка - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 3, 5 склянки
1. Переберія гречку, видаліть чорні зернята і сміття, потім промийте крупу. Викладіть гречку в каструлю і залийте її водою, посоліть і готуйте до випаровування рідини на слабкому вогні.
2. Слідкуйте за випаровуванням води, щоб гречка не пригоріла. Зніміть її з вогню.
3. Влийте в каструлю до гречаної каші молоко, додайте вершкове масло, цукровий пісок, надішліть каструлю на вогонь.
4. Доведіть вміст до кипіння, потім приберіть з плити і накрийте кришкою.
5. Перекладіть гречку з молоком в тарілку і подавайте до столу.