Гречані оладки
(покроковий рецепт з фото)
Це простий рецепт оладок з гречки для примхливих людей, які не люблять їсти гречану кашу. Оладки виходять багатими вітамінами і мінералами. Вони також здорово урізноманітнюють раціон всієї родини.
Готуємо кашу в мультиварці на режимі "гречка", змішуємо з борошном, кефіром або подкісшем молоком, додаємо яйце, цукор або мед, геркулес, даємо постояти - і смажимо, як звичайні оладки, на сковорідці.
- Гречка - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Склянка (вищого сорту)
- Цукор - 6 Ст. Ложок (або мідь, але його потрібно менше)
- Кефір - 1 Склянка (або рідка сметана, Moloko або podkisshee)
- Геркулес - 4 Ст. Ложки
- Ізюм або курага - 3 Ст. Ложки
1. Варимо в мультиварці кашу на режимі "гречка" з розрахунку один стакан сухої крупи. Чи не подсаливаем, Не клади масла і цукор. Якщо у вас вже готова каша з цукром, маслом і сіллю, яку домочадці відязикалися їсти, то враховуйте всі добавки в рецепті.
2. Готову остигнула кашу перемелює міксером або блендером, щоб вийшла дійсно каша. Я потім так і продовжую все змішувати блендером, якщо вже включила, тому всипав склянка борошна і отримую основу оладок.
3. Додаю кефір, скисле молоко або рідку сметану. Якщо кефір був знежиреної, то беру ще пару ложок олії. А вже в напіврідку масу засинаю 6 ложок геркулесу. Геркулес дасть оладок структуру і пишність.
4. Геркулесу треба трохи розмокнути, так що після додавання яйця тимчасово вимикаємо блендер хвилин на 15.
5. В останню чергу засипаємо цукор або мед, родзинки або курагу (і можна трохи кориці за смаком). Testo майже.
6. Випікаємо млинці на сковороді. Подавати можна з йогуртом, сметаною, фруктами або варенням.