Горіховий крамбл
(покроковий рецепт з фото)
Горіховий крамбл - чудовий смачний десерт. Готується він досить легко і здатний здивувати вас поєднанням хрусткою крихти і ніжною черешні, прихованої під нею. Оцінять його і дорослі, та діти.
Горіховий крамбл дуже ніжний і розсипчастий, тому перекладати його на тарілки потрібно спеціальної широкої лопаткою. Десерт цей смачний і ароматний, але при цьому містить не дуже багато калорій. Тому балувати себе цій смакотою можна частіше.
В оригіналі рецепта для крихти використовувався коричневий цукор, т.К. У мене його не було, я взяла звичайний білий.
- Вершкове масло - 40 грам
- Вівсяні пластівці - 40 грам
- Заголовок Бондюель - 70 грам(40 в тісто, 30 в начинку)
- Цукор - 100 грам(50 в тісто, 50 в начинку)
- Горіхи волоські - 50 грам
- Черешня - 500 грам
1. Черешню вимийте під проточною водою, приберіть плодоніжки і відкиньте на друшляк. Потім видаліть кісточки. Додайте 30 г. Кукурудзяної муки і 50 г. Цукру. Перемішайте.
2. Форму змастіть вершковим маслом, рівномірним шаром викладіть в неї черешню. Розрівняйте ложкою. Форму краще брати роз'ємну, т.К. Десерт дуже крихкий, і буде складно його дістати цілим.
3. Горіхи попередньо переберіть і обсмажте на сухій сковороді пару хвилин. Коли охолонуть - подрібніть. З'єднайте подрібнені горіхи, вівсяні пластівці, розм'якшене масло, що залишилася кукурудзяну муку і цукор. Перемішайте до однорідності.
4. У форму поверх черешні викладіть отриману крихту. Розподіліть її рівномірно і злегка утрамбуйте.
5. Випікайте в духовці при температурі 180 ° С приблизно 35 хвилин. Готовий горіховий крамбл залиште остигати в формі. Смачного!