Горіхове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Смачне печиво з волоських горіхів і цільнозерновий борошна. Таке печиво чудово підійде для домашнього чаювання, і рецепт сміливо можна додати в дитяче меню.
В даному варіанті - печиво з волоськими горіхами, але, можна додати мигдаль або лісовий горіх. Цельнозерновую борошно вибираємо грубого помелу. Таке печиво можна готувати також на основі вівсяних пластівців швидкого приготування. Тісто виходить досить м'яке, але, завдяки горіхам, воно стане трохи щільніше і можна буде легко зробити печиво.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Борошно цільнозернове - 100 грам
- Горіхи волоські - 80 грам
- Настоянка ягідна - 1 Ст. Ложка
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Розпушувач для тіста - 1 щіпка
1. Підготуємо інгредієнти.
2. У миску насипаємо цукор і додаємо яйця. Збиваємо до появи піни.
3. Наливаємо рафінована соняшникова олія і продовжуємо збивати.
4. Потім додаємо корицю і настойку.
5. У миску насипаємо борошно і розпушувач для тіста. Все добре перемішуємо.
6. Горіхи дробу на шматки і висипаємо в тісто.
7. З горіхового тесту робимо заготовки і викладаємо на деко, покритий пекарської папером. Відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 190-200 градусів близько 15 хвилин.
8. Горіхове печиво готове. Приємного чаювання.