Гливи в вершках
(покроковий рецепт з фото)
Гливи в вершках можна подати і як самостійну закуску, але краще, коли гриби у вершковому соусі поєднуються ще з чимось, наприклад - з рисом. Таке блюдо чудово підійде для сімейної вечері.
Якщо вас цікавить, як приготувати гливи в вершках, читайте цей рецепт. Проста закуска з ніжним вершковим смаком нікого не залишить байдужим. При подачі ви можете посипати страву свіжим кропом або будь-який інший зеленню.
- Гливи - 150 грам
- Шпинат - 1 пучок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вершки - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком

Насамперед вимийте і почистіть від забруднень гливи. Лучок очистіть, наріжте якомога дрібніше і пасеруйте на олії до жовтуватого відтінку. Потім додайте до цибулі рубані гливи, обсмажуйте, поки не випарується рідина, яку пустять гриби.

Тепер вимийте шпинат, звільніть його від стеблинок. Якщо свіжого шпинату під рукою не виявилося, то підійде і заморожений. Його навіть не обов'язково розморожувати. Просто киньте зелень до глива та цибулі.

Влийте в сковорідку вершки, приправити сіллю, поперчіть, додайте рубаний часник. Гасіть закуску кілька хвилин під закритою кришкою. За бажанням замість вершків можна використовувати сметану.

Подавайте гриби з відвареним рисом в гарячому вигляді. Вершкової підливою ви можете, як соусом, поливати рис. Смачного!