Рецепт Гливи в вершках фото

Гливи в вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1
Час приготування: 20 хв.

Гливи в вершках можна подати і як самостійну закуску, але краще, коли гриби у вершковому соусі поєднуються ще з чимось, наприклад - з рисом. Таке блюдо чудово підійде для сімейної вечері.

Опис приготування:

Якщо вас цікавить, як приготувати гливи в вершках, читайте цей рецепт. Проста закуска з ніжним вершковим смаком нікого не залишить байдужим. При подачі ви можете посипати страву свіжим кропом або будь-який інший зеленню.

  • Гливи - 150 грам
  • Шпинат - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
гливи в вершках - фото крок 1
Насамперед вимийте і почистіть від забруднень гливи. Лучок очистіть, наріжте якомога дрібніше і пасеруйте на олії до жовтуватого відтінку. Потім додайте до цибулі рубані гливи, обсмажуйте, поки не випарується рідина, яку пустять гриби.
гливи в вершках - фото крок 2
Тепер вимийте шпинат, звільніть його від стеблинок. Якщо свіжого шпинату під рукою не виявилося, то підійде і заморожений. Його навіть не обов'язково розморожувати. Просто киньте зелень до глива та цибулі.
гливи в вершках - фото крок 3
Влийте в сковорідку вершки, приправити сіллю, поперчіть, додайте рубаний часник. Гасіть закуску кілька хвилин під закритою кришкою. За бажанням замість вершків можна використовувати сметану.
гливи в вершках - фото крок 4
Подавайте гриби з відвареним рисом в гарячому вигляді. Вершкової підливою ви можете, як соусом, поливати рис. Смачного!

Схожі рецепти