Геркулесовий кисіль
(покроковий рецепт з фото)
Споконвічно російське і дуже корисне блюдо. Як приготувати геркулесовий кисіль правильно, щоб крім користі це ще і пити можна було, - читайте. Виходить досить ніжним, так що навіть діти зможуть пити.
Якщо ви стежите за своїм здоров'ям, або ж просто після свят вирішили розвантажити організм, то спосіб, як приготувати геркулесовий кисіль, вам точно стане в нагоді. Це старий "бабусин" рецепт, тому не вимагає особливих фінансових затрат, тут все просто. Дивіться самі:
1. У підходить за розмірами каструлю висипаємо вівсянку, і заливаємо її чистою водою. Вода повинна покривати крупу на два-три пальці зверху, так що не вливайте воду всю відразу.
2. Перемішуємо гарненько, ставимо в тепле темне місце, і… забуваємо про наш геркулесовий кисіль в домашніх умовах на пару днів.
3. Після закінчення терміну, нашу рідину процідити, макуха ми викидаємо, хорошенечко витиснувши з нього все, що можна.
4. Тепер можна приступити власне до простого рецепту Геркулесові киселю: нашу проціджений рідина ставимо на вогонь (можна все в тій же каструлі), і постійно помішувати, поки не почне міхур і закипати.
5. Тепер знімаємо наш геркулесовий кисіль в домашніх умовах з плити, і розливаємо по порційних тарілочках або чашках. Готово!
Моя сім'я любить вживати цей кисіль охолодженим, з овочами і сіллю, але солодкі варіанти теж виходять смачними. Так що тепер ви знаєте, як приготувати геркулесовий кисіль, і зможете оздоровити і збагатити вітамінами раціон всієї родини. Хай щастить!
- Вівсянка - 300 грам
- Вода - 2-3 склянок
1. У підходить за розмірами каструлю висипаємо вівсянку, і заливаємо її чистою водою. Вода повинна покривати крупу на два-три пальці зверху, так що не вливайте воду всю відразу.
2. Перемішуємо гарненько, ставимо в тепле темне місце, і… забуваємо про наш геркулесовий кисіль в домашніх умовах на пару днів.
3. Після закінчення терміну, нашу рідину процідити, макуха ми викидаємо, хорошенечко витиснувши з нього все, що можна.
4. Тепер можна приступити власне до простого рецепту Геркулесові киселю: нашу проціджений рідина ставимо на вогонь (можна все в тій же каструлі), і постійно помішувати, поки не почне міхур і закипати.
5. Тепер знімаємо наш геркулесовий кисіль в домашніх умовах з плити, і розливаємо по порційних тарілочках або чашках. Готово!
Моя сім'я любить вживати цей кисіль охолодженим, з овочами і сіллю, але солодкі варіанти теж виходять смачними. Так що тепер ви знаєте, як приготувати геркулесовий кисіль, і зможете оздоровити і збагатити вітамінами раціон всієї родини. Хай щастить!