Гарнір «герцогиня» з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати близьких і рідних незвичайною подачею всіма улюбленого гарніру? Тоді залишайтеся і запам'ятовуйте цей нескладний і дуже класний рецепт. Повірте, всі будуть в повному захваті від цієї страви.
Хочу розповісти вам, як приготувати гарнір "герцогиня" з картоплі. Це приголомшлива ідея подачі пюре, яка обов'язково повинна поповнити вашу кулінарну скарбничку. Подавати блюдо можна як до м'яса, так і до риби. Незважаючи на свій вишуканий вигляд, зробити такий гарнір зовсім нескладно, так що рекомендую спробувати повторити рецепт в домашніх умовах.
- Картопля - 1.5 кілограма
- Жовток - 6-7 штук(+ 1 яйце)
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
1. Насамперед очистіть картопля, зваріть його в підсоленій воді і розімніть в пюре. Паралельно включіть її, залиште її розігріватися до 200 градусів.
2. Трохи охолодіть пюре. Акуратно відокремте жовтки, додайте їх до картоплі.
3. Додати сіль, поперчіть, додайте мускатний горіх.
4. Ретельно перемішайте.
5. Перекладіть пюре в кондитерський мішок, викладіть його на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.
6. Ось така краса виходить.
7. У невелику мисочку вбийте яйце, додайте дрібку солі і вершки. Перемішайте.
8. За допомогою пензлика змастіть акуратно картопля. Надішліть деко в духовку, запікайте картопля хвилин 15-20 до румяности.
Смачного!
Смачного!