Гарбузовий паску
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, м'який і сонячний паску пропоную приготувати вам в свято Пасхи. Тим, хто любить гарбуз, він обов'язково сподобається. А ще цей паску можна пекти без яєць.
Смачні і пишні паски, в яких смак гарбуза практично не відчутний. А ще такі паски можна пекти без яєць, це для тих, кому яйця можна вживати за станом здоров'я. І не бійтеся, що вони будуть "блідими" . Якщо у вас не дуже яскрава гарбуз, можна додати в тісто шафран. Рецепт приготування гарбузового паски нескладний, найголовніше - вгадати з борошном. Сподіваюся, що цей рецепт гарбузового паски з фото вам стане в нагоді і свято буде зі смачною випічкою.
- Гарбуз - 400 грам (нам знадобиться 300 г. Гарбузового пюре)
- Молоко - 450 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1, 5-2 склянки
- Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
- Борошно - 1200 грам
- Цукати, родзинки - 200 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 3 штуки
Гарбуз очищаємо від шкірки і від внутрішніх волокон з насінням. Нарізаємо на маленькі кубики і засипаємо цукром. Цукор беремо від зазначеного в рецепті кількості.
Коли гарбуз пустить сік, протушкувати її на маленькому вогні до готовності.
Остигнула готову гарбуз перетираємо через сито в пюре.
Розводимо в теплому молоці сухі дріжджі з ложкою цукру. Через деякий час вони повинні піднятися ось такий шапочкою.
Змішуємо гарбузове пюре, сіль, цукор, що залишився, ванільний цукор, розтоплене масло і дріжджову суміш. Якщо ви вирішили пекти паску з яйцями, їх теж додаємо.
А тепер потроху всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Якщо печемо з яйцями, борошна знадобиться трохи більше, ніж зазначено в рецепті. А ще кількість борошна залежить і від самої борошна, і від того, наскільки рідке у вас вийшло гарбузове пюре. Тісто має бути еластичним і м'яким. Але воно не повинно прилипати до рук. Накриваємо миску з тістом рушником або плівкою і ставимо в тепле місце для вистоювання.
Тепер підготуємо цукати і родзинки. Цукати нарізаємо на маленькі шматочки. Ізюм ж потрібно залити окропом хвилин на 10, потім воду злийте і підсушіть родзинки. І цукати, і родзинки злегка пересипаємо борошном, щоб вони краще схопилися з тестом.
Форми для випічки змащуємо маслом. Коли тісто підійде, додаємо в нього підготовлені родзинки і цукати і добре вимішуємо. Заповнюємо форми тестом до половини, ставимо їх в тепле місце, нехай тісто підніметься.
Тісто в формах піднялося, так що починаємо піч!
Випікаємо паски в духовці при температурі 180 градусів. Коли паски зарум'яниться, перевірте їх готовність за допомогою дерев'яної зубочистки. Вона повинна бути сухою. Спечені паски необхідно охолодити і прикрасити глазур'ю.