Французька булочка
(покроковий рецепт з фото)
Французька булочка - це дивовижно смачна, незвично повітряна і ароматна випічка. Готувати її зовсім нескладно, навіть якщо ви на "ви" з тестом. Найпростіша французька булочка, але така смачна.
Французькі борошняні вироби відомі по всьому світу. Адже як можна встояти перед великою кількістю ароматної, надзвичайно смачною випічкою. Сьогодні я розповім вам, як приготувати французьку булочку. Готувати її нескладно, а результат чудовий. Повітряна всередині, з ароматною скоринкою зовні, французька булочка стане частим гостем на вашому столі.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Вода - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Щоб замісити тісто на булочки, ми скористаємося хлебопечкой. Завантажуємо всі інгредієнти і включаємо режим "дріжджове тісто" . Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо.
Якщо хлібопічки немає, то замісіть тісто руками, змішавши в мисці всі інгредієнти, і добре вимісити тісто, потім залиште підніматися. Через 1, 5-2 години воно буде готове.
Стіл посипаємо трохи борошном і викладаємо тісто. Робимо невеликі кульки вагою 70-100 г і злегка розгортає їх в коржик.
Загортаємо корж в щільний рулет.
Вийшла овальна булочка. Те ж саме робимо з кожним кулькою тіста. Формуємо булочки і злегка присипаємо зверху борошном.
Складаємо булочки, швом вниз на деко, застелене пергаментом. Гострим ножем робимо легкі надрізи на булочках і накриваємо їх рушником. Ми залишаємо в тиші на 30 хвилин.
Потім відправляємо наші майбутні булочки в розігріту до 220-230 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Даємо трохи часу, щоб готові булочки охололи, і насолоджуємося неймовірним ароматом і смаком свіжої випічки.