Рецепт Французька піца фото

Французька піца
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування
На вечерю
Випічка , Піца
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У Франції теж є піца, в різних регіонах своя: є"савойська" , є"ельзаське" , яка називається"flammekueche" або"палаючий пиріг" , рецептом саме цієї піци я хочу поділитися.

Опис приготування:

Спробувавши французьку піцу"flammekueche"з регіону Ельзас хоч один раз, вже неможливо від неї відязикатися, будете готувати ще і ще, так як готується вона дуже просто, виходить дуже смачно. Дивіться покроковий рецепт і розширюйте"географію" своїх рецептів.

  • Вода - 165 мілілітрів
  • Борошно - 240 грам
  • Дріжджі свіжі - 5 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка в тісто, 1 ст. Ложка зверху на піцу)
  • Вершковий сир"маскарпоне" - 100 грам (у Франції використовується"крем-фреш" , що відповідає нашим жирним сільським вершкам, можна замінити на будь-який жирний вершковий сир.)
  • Червона цибуля - 1 штука (добре, якщо це буде цибулю-шалот)
  • Бекон сирокопчені (або корейка, грудинка) - 100 грам
  • Сир твердий або напівтвердий - 100 грам
  • Сухі прованські трави - 1 Чайна ложка
французька піца - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
французька піца - фото крок 2
У ємність для замішування тіста влийте воду, розчиніть сіль, цукор, дріжджі, влийте 1 ст. Ложку оливкової олії.
французька піца - фото крок 3
Всипте просіяне борошно.
французька піца - фото крок 4
Замісити тісто руками або за допомогою міксера. Наройте плівкою і залиште для бродіння на 1, 5-2 годину, в процесі бродіння 1-2 рази зробіть обминку тесту методом"розтягнути і скласти" .
французька піца - фото крок 5
В процесі бродіння тісто збільшується приблизно в 2 рази.
французька піца - фото крок 6
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розкачайте в пласт.
французька піца - фото крок 7
Перекладіть тісто на лист для випічки, нанесіть на нього шар вершкового сиру"маскарпоне" або будь-якого іншого.
французька піца - фото крок 8
На вершковий сир викладіть цибулю.
французька піца - фото крок 9
На цибулю викладіть нарізану сирокопчений бекон (грудинку, корейку).
французька піца - фото крок 10
Зверху присипте тертим сиром, сухими прованськими травами, збризніть оливковим маслом.
французька піца - фото крок 11
Випікайте при температурі 180-200 градусів 20-25 хвилин. Подавайте гарячої.
французька піца - фото крок 12
Французька піца"flammekueche" виходить дуже смачною, з тонкою хрумкою скоринкою і гармонійним поєднанням смаків сиру і м'яса.

Схожі рецепти