Французька піца
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.
У Франції теж є піца, в різних регіонах своя: є"савойська" , є"ельзаське" , яка називається"flammekueche" або"палаючий пиріг" , рецептом саме цієї піци я хочу поділитися.
Опис приготування:
Спробувавши французьку піцу"flammekueche"з регіону Ельзас хоч один раз, вже неможливо від неї відязикатися, будете готувати ще і ще, так як готується вона дуже просто, виходить дуже смачно. Дивіться покроковий рецепт і розширюйте"географію" своїх рецептів.
- Вода - 165 мілілітрів
- Борошно - 240 грам
- Дріжджі свіжі - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка в тісто, 1 ст. Ложка зверху на піцу)
- Вершковий сир"маскарпоне" - 100 грам (у Франції використовується"крем-фреш" , що відповідає нашим жирним сільським вершкам, можна замінити на будь-який жирний вершковий сир.)
- Червона цибуля - 1 штука (добре, якщо це буде цибулю-шалот)
- Бекон сирокопчені (або корейка, грудинка) - 100 грам
- Сир твердий або напівтвердий - 100 грам
- Сухі прованські трави - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
У ємність для замішування тіста влийте воду, розчиніть сіль, цукор, дріжджі, влийте 1 ст. Ложку оливкової олії.
Всипте просіяне борошно.
Замісити тісто руками або за допомогою міксера. Наройте плівкою і залиште для бродіння на 1, 5-2 годину, в процесі бродіння 1-2 рази зробіть обминку тесту методом"розтягнути і скласти" .
В процесі бродіння тісто збільшується приблизно в 2 рази.
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розкачайте в пласт.
Перекладіть тісто на лист для випічки, нанесіть на нього шар вершкового сиру"маскарпоне" або будь-якого іншого.
На вершковий сир викладіть цибулю.
На цибулю викладіть нарізану сирокопчений бекон (грудинку, корейку).
Зверху присипте тертим сиром, сухими прованськими травами, збризніть оливковим маслом.
Випікайте при температурі 180-200 градусів 20-25 хвилин. Подавайте гарячої.
Французька піца"flammekueche" виходить дуже смачною, з тонкою хрумкою скоринкою і гармонійним поєднанням смаків сиру і м'яса.