Рецепт Французька шарлотка фото

Французька шарлотка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Ягоди, Полуниця
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка, Торти, Без випічки

Хочу порекомендувати вам спробувати дивовижно простий, але неймовірно цікавий рецепт приготування французької шарлотки з полуницею. Десерт виходить такий, що просто пальчики оближеш!

Французька шарлотка в домашніх умовах зовсім не схожа на традиційний яблучний пиріг, до якого всі звикли. Це ідеальне поєднання м'якого печива в сиропі з полуницею і ніжним кремом. Використовувати можна і інші ягоди при бажанні, але рекомендую спробувати саме цей варіант.

  • Печиво "пальчики" - 40 штук
  • Вершковий сир - 250 грам (або йогурт)
  • Полуниця - 250 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка(+ 2-3 ложки для сиропу)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Склянка
  • Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
французька шарлотка - фото крок 1
1. Для початку потрібно зварити сироп. Для цього з'єднаєте воду з цукром і проваріть на повільному вогні до повного розчинення цукру. Якщо у вас є під рукою полуничний лікер, то обов'язково додайте пару ложечок.
французька шарлотка - фото крок 2
2. Поки остигає сироп, підготуйте крем. У глибоку миску викладіть вершковий сир або жирний йогурт.
французька шарлотка - фото крок 3
3. Полуницю вимийте і висушіть. Великі ягоди можна нарізати невеликими шматочками.
французька шарлотка - фото крок 4
4. У крем додайте цукор і щіпку ваніліну, збийте все до пишності. Викладіть близько половини ягід (трохи можна відкласти, якщо ваша французька шарлотка в домашніх умовах буде прикрашена зверху ягодами при подачі).
французька шарлотка - фото крок 5
5. Все як слід перемішайте.
французька шарлотка - фото крок 6
6. Підготуйте роз'ємну форму або кексніцу. Обсипте її цукровою пудрою. Кожне печиво занурюйте в сироп і відразу ж укладайте в форму.
французька шарлотка - фото крок 7
7. Присипте печиво цукровою пудрою, викладіть рівним шаром крем. Додайте ще трохи ягід.
французька шарлотка - фото крок 8
8. Тепер - знову печиво, не забуваючи занурювати його в сироп і присипати пудрою.
французька шарлотка - фото крок 9
9. І так до самого верху форми. Варіантів, як приготувати французьку шарлотку, може бути багато: від подачі у високій склянці до великої форми, в яку може вміститися до 7 шарів печива і крему.
французька шарлотка - фото крок 10
10. Після потрібно дати можливість десерту просочитися. Залиште готову шарлотку мінімум на 1 час. Після акуратно переверніть на тарілку для подачі, прикрасьте зверху ягодами, цукровою пудрою або залишками крему, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти