Рецепт Фарш, запечений в духовці фото

Фарш, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Напевно, треба було назвати це блюдо"Фальшивий заєць" і тоді ті, кому за 40, згадали б радянські кулінарні магазини. Мені подобалося, і я часто готую вдома такий м'ясний хлібець.

Опис приготування:

Цим рецептом я користуюся вже давно, в нашій родині страва дуже популярно. Його можна їсти і гарячим, і подавати як холодну закуску, та й просто на бутерброд. Рецепт трохи відрізняється від класичного, але смак готового блюда відмінний. Спробуйте приготувати і не пошкодуєте.

Рецепт фаршу запеченого в духовці наступний:

1. Дрібно нарізаємо копчене сало (можна перекрутити через м'ясорубку).

2. Цибулю чистимо і дрібно-дрібно шаткуємо.

3. Додаємо у фарш сало, кефір, цибуля, сіль, перець, спеції і гарненько вимішуємо.

4. Форму для запікання злегка змащуємо олією. Багато не треба - в процесі приготування буде виділятися сік.

5. Викладаємо у форму половину м'ясної маси.

6. Очищені варені яйця укладаємо по центру фаршу у формі.

7. Зверху викладаємо фарш, що залишився.

8. Змоченими у воді руками формуємо гарну поверхню у нашого вироби.

9. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50 хвилин на рівень рівномірної випічки.

Якщо невтерпеж - можна спробувати шматочок відразу ж, як тільки страва запече. Я раджу вам набратися терпіння і дати цьому хлібці увібрати в себе весь той сік, який виділився в процесі запікання. М'ясо буде ніжне і соковите. Смачного!

  • Фарш - 1 кілограм (фарш або свинячий, або 50/50 яловичина і свинина)
  • Сало копчене - 100 грам
  • Цибуля - 1 штука (велика)
  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйця варені - 2-3 штук (можна і без них, але з ними красивіше:))
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець мелений - 2-3 Щепоток
  • Спеції - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Цим рецептом я користуюся вже давно, в нашій родині страва дуже популярно. Його можна їсти і гарячим, і подавати як холодну закуску, та й просто на бутерброд. Рецепт трохи відрізняється від класичного, але смак готового блюда відмінний. Спробуйте приготувати і не пошкодуєте.

Рецепт фаршу запеченого в духовці наступний:

1. Дрібно нарізаємо копчене сало (можна перекрутити через м'ясорубку).

2. Цибулю чистимо і дрібно-дрібно шаткуємо.

3. Додаємо у фарш сало, кефір, цибуля, сіль, перець, спеції і гарненько вимішуємо.

4. Форму для запікання злегка змащуємо олією. Багато не треба - в процесі приготування буде виділятися сік.

5. Викладаємо у форму половину м'ясної маси.

6. Очищені варені яйця укладаємо по центру фаршу у формі.

7. Зверху викладаємо фарш, що залишився.

8. Змоченими у воді руками формуємо гарну поверхню у нашого вироби.

9. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50 хвилин на рівень рівномірної випічки.

Якщо невтерпеж - можна спробувати шматочок відразу ж, як тільки страва запече. Я раджу вам набратися терпіння і дати цьому хлібці увібрати в себе весь той сік, який виділився в процесі запікання. М'ясо буде ніжне і соковите. Смачного!

Схожі рецепти