Eçpoçmak (рецепт тесту)
(покроковий рецепт з фото)
Eçpoçmak, це дуже смачні пиріжки, які беруть своє коріння з татарської кухні. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати тісто для Ечпочмак без праці і особливих зусиль.
Веселощі, що слово "ечпочмак", так і перекладається, як трикутник. Ці пиріжки виходять смачними і ситними. Мабуть, головне в цих пиріжках, це начинка, в ній повинно бути багато цибулі, картопля кубиками і рубане м'ясо, а краще 2 виду м'яса, наприклад, яловичина і баранина. Для соковитості можна за 5 хвилин до кінця випікання влити в отвір Ечпочмак ложку бульйону яловичого або баранини. Смачного!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 100 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
1
Молоко підігрійте до теплого стану. Невелику частину отлейте в миску.
2
У мисці до молока додайте цукор і дріжджі, перемішайте. Поставте в тепло на 15 хвилин.
3
В інший тепле молоко додайте яйця, борошно, сметану, розм'якшене вершкове мало і сіль.
4
Добре перемішайте і влийте отриману опару.
5
Замішуйте тісто, тісто має вийде липким і м'яким, при необхідності додайте борошно.
6
Тісто накрийте і дайте постояти в теплі, до збільшення в 2 рази.
7
Отримане тісто розділити і розкачайте, видавіть кружечки і викладайте начинку. Защипніть пиріжок трикутником і випікайте.