Рецепт Eçpoçmak фото

Eçpoçmak
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно , Молочні продукти , Птах , Кефір , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З мого рецепту ви можете дізнатися про те, як приготувати ечпочмак або, як його ще називають, uçpoçmak. Але сенс один. Думаю, навіть багато хто з вас зустрічалися з цією смачною випічкою з м'ясною начинкою.

Опис приготування:

Такі татарські пиріжки мають багато варіацій, але все-таки я зупинилася на одному з найпопулярніших. З начинкою з картоплі, лука і птиці. Тісто має бути досить щільне. Форма у випічки - трикутна. Таке блюдо може замінити повноцінний обід, адже інгредієнти дуже ситні.


  • Вершкове масло - 100 грам
  • Філе гусака - 300 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 300 грам
  • Кефір - 0, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Борошно - 2 склянки
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Бульйон м'ясний - 12-16 Ст. Ложок
Eçpoçmak - фото крок 1
Спочатку замішайте тісто з розтопленого масла, сметани, кефіру, просіяного борошна, розпушувача, жовтка і солі. Тісто повинне вийти еластичним.
Eçpoçmak - фото крок 2
Тепер зробіть начинку. Картоплю і цибулю почистіть, промийте і дрібно наріжте. Додайте до них дрібно нарізане філе гусака. Інгредієнти перемішайте з сіллю і перцем.
Eçpoçmak - фото крок 3
Тісто розкачати в пласт 3 мм завтовшки.
Eçpoçmak - фото крок 4
З нього виріжте кола діаметром в 15 см.
Eçpoçmak - фото крок 5
У центр кожного покладіть начинку.
Eçpoçmak - фото крок 6
Защипайте краю тесту до середини як це показано на фото. Залишайте дірочку посередині.
Eçpoçmak - фото крок 7
На змащену маслом жароміцний форму укладіть конвертики. Поставте їх у розігрітий до 180 градусів духовку. Запікайте протягом 25 хвилин.
Eçpoçmak - фото крок 8
Після цього часу дістаньте пиріжки. Влийте в серединку кожного по 2 ст. Ложки бульйону.
Eçpoçmak - фото крок 9
Запікайте вироби ще 10 хвилин. Дайте їм настоятися, і пробуйте. Смачного!