Eçpoçmak
(покроковий рецепт з фото)
З мого рецепту ви можете дізнатися про те, як приготувати ечпочмак або, як його ще називають, uçpoçmak. Але сенс один. Думаю, навіть багато хто з вас зустрічалися з цією смачною випічкою з м'ясною начинкою.
Такі татарські пиріжки мають багато варіацій, але все-таки я зупинилася на одному з найпопулярніших. З начинкою з картоплі, лука і птиці. Тісто має бути досить щільне. Форма у випічки - трикутна. Таке блюдо може замінити повноцінний обід, адже інгредієнти дуже ситні.
- Вершкове масло - 100 грам
- Філе гусака - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 300 грам
- Кефір - 0, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Бульйон м'ясний - 12-16 Ст. Ложок
Спочатку замішайте тісто з розтопленого масла, сметани, кефіру, просіяного борошна, розпушувача, жовтка і солі. Тісто повинне вийти еластичним.
Тепер зробіть начинку. Картоплю і цибулю почистіть, промийте і дрібно наріжте. Додайте до них дрібно нарізане філе гусака. Інгредієнти перемішайте з сіллю і перцем.
Тісто розкачати в пласт 3 мм завтовшки.
З нього виріжте кола діаметром в 15 см.
У центр кожного покладіть начинку.
Защипайте краю тесту до середини як це показано на фото. Залишайте дірочку посередині.
На змащену маслом жароміцний форму укладіть конвертики. Поставте їх у розігрітий до 180 градусів духовку. Запікайте протягом 25 хвилин.
Після цього часу дістаньте пиріжки. Влийте в серединку кожного по 2 ст. Ложки бульйону.
Запікайте вироби ще 10 хвилин. Дайте їм настоятися, і пробуйте. Смачного!