Джем з ківі
(покроковий рецепт з фото)
Домашній джем з ківі - це дуже смачна, поживна і навіть корисна заготівля, якої можна компенсувати зиязикай відсутність свіжих фруктів.
Справді, джем з ківі - це не тільки прекрасна у смакову плані, але ще і багата в живильному відношенні штука. Звичайно, користь джему з ківі непорівнянна з користю свіжого фрукта, але домашній джем принаймні не напханий шкідливими консервантами. Що до використання, то цей джем прекрасно підходить для намазування на тости, його можна використовувати як начинку для випічки. Дійсно смачний і оригінальний джем - рекомендую приготувати.
- Ківі - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Желатин - 3 грами
- Сік лимонний - 3 Ст. Ложки
Ківі очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо лимонний сік. Масу перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь.
Відразу ж додаємо в каструлю цукор.
Доводимо вміст каструлі до кипіння, після чого варимо ще 15-20 хвилин на середньому вогні без кришки, постійно помішуючи.
Тим часом желатин замочуємо в склянці холодної води.
Набряклий желатин додаємо в каструлю, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин. Готовий джем знімаємо з вогню, злегка охолоджуємо і розливаємо по банках.