Бісквітний торт з бананом і ківі
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні, але шалено смачний бісквітний торт з кислинкою ківі, з солодкістю і ароматом бананів. Соковитий, в міру солодкий, він відмінно підійде і для свята і для сімейного чаювання.
Жодне свято не обходиться без торта, але краще, коли він приготований своїми руками. Я люблю готувати тортики: аромат по кухні йде дивовижний, і помічники завжди знайдуться. Рецепт, як приготувати бісквітний торт з бананом і ківі, дуже простий. Торт виходить соковитим і ніжним, а ківі додадуть йому приємну кислинку.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Цукор - 2, 5 склянки
- Яйце - 6 штук
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Варене згущене молоко - 270 мілілітрів
- Крем - 400 грам
- Ківі - 5 штук
- Банан - 2 штуки
- Печиво пісочне - 100 грам
- Кокосова стружка - 30 грам
- Рослинна олія - 1/2 Ст. Ложки
За допомогою міксера збиваємо яйця з цукром до стійких піків.
Додаємо борошно і зовсім небагато збиваємо на маленькій швидкості міксером. Якщо боїтеся, що бісквіт не підніметься, перемішуйте дерев'яною ложкою.
Форму застилає папером для випічки і зовсім небагато змащуємо рослинним маслом. Виливаємо туди тісто і випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин.
Готовий бісквіт витягуємо з форми і охолоджуємо. А тим часом зробимо просочення: змішаємо ледь теплу кип'ячену воду з цукром. Перемішаємо до розчинення цукру.
Остиглий бісквіт розрізаємо акуратно на 2 частини і злегка просочуємо кожну сиропом.
Далі готуємо крем: змішуємо сметану і згущене молоко, збиваємо міксером або просто перемішуємо добре ложкою.
Ківі і банани очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружальцями.
Перший корж викладаємо на велику тарілку, промазуємо кремом і викладаємо банани і ківі. Накриваємо другим бісквітом і знову кладемо крем і фрукти.
Промащуємо весь торт з усіх боків кремом і вирівнюємо поверхню торта .
Ми залишаємо просочуватися готовий торт на пару годин, а якщо є час, то і на ніч. Потім прикрашаємо торт кружечками ківі і посипаємо кокосовою стружкою і крихтами печива.