Смузі з бананом і ківі
(покроковий рецепт з фото)
Смачний смузі може бути і корисним, якщо ви разом з фруктами подрібніть промиті листя шпинату, а в якості основи будете використовувати класичний йогурт без добавок. Цукор додавайте за бажанням.
Так як банан сам по собі солодкий, то мед або цукор можна додавати в напій вже після його приготування, безпосередньо в чашки або склянки. Шпинат в напої необов'язковий, але, завдяки такій свіжої зелені, смузі виходить більш корисним, його можна подавати не тільки дорослим, але і дітям. Головне - нема на голодний шлунок, а на десерт або як перекус.
- Ківі - 1-2 штук
- Банан - 1 штука
- Шпинат - 1/2 пучка
- Йогурт - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Банан очистіть від шкірки, наріжте шайбочками і висипте їх в чашу блендера або в глибоку ємність, якщо будете використовувати занурювальний блендер, а не глечик.
Ківі очистіть від шкірки, промийте у воді. Наріжте скибочками і додайте до бананової нарізці. Припустимо додавати 1-2 плода, тоді колір напою вийде більш інтенсивним.
Всипте цукровий пісок або відмовтеся від нього, якщо банан солодкий. Відмінно підсолоджує смузі і квітковий мед, можна додавати різні сиропи, отбензініванія.
Влийте йогурт будь-якої жирності. Якщо йогурту немає в наявності, замініть його кефіром будь-якої жирності, але свіжим, так як з кожним днем кефір стає більш кислим.
Промийте листя шпинату, обірвемо стебла і нарвіть їх руками в чашу блендера.
Подрібніть всі інгредієнти в чаші, включаючи техніку на 1-2 хвилини. Використовуйте пульсуючий режим, щоб все як слід подрібнити.
Перелийте корисний смузі в стакани або чашки, подайте до столу з трубочками, прикрасивши стіни ємностей нарізкою ківі або банана.