Дріжджовий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Такий пиріг буде актуальний в будь-яку пору року, коли б ви його не приготували. Яблука - фрукт доступний і корисний. Випічка дуже подобається не тільки дорослим, але і дітворі. Обов'язково спечіть!
Приготуємо дріжджовий яблучний пиріг в домашніх умовах. В першу чергу готується дріжджове тісто. Потім потрібно дати йому підійти і дочекатися, поки воно збільшиться в об'ємі в два рази. Для начинки я змішую яблука з цукром і обсмажую все разом на сковороді до м'якості. Після чого можна формувати пиріг і випікати його в духовці. Хай щастить! сподіваюся, що цей варіант, як приготувати дріжджовий яблучний пиріг, вам сподобається не менше, ніж мені.
- Борошно - 2 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Маргарин - 70 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Яблука - 4 штуки
У теплому молоці розведіть сіль і цукор, щоб повністю все розчинилося. Засипте дріжджі, залиште їх в теплому місці на 20 хвилин. Холодний маргарин розкришити і перемішайте з борошном. Потім додайте отриману масу в молоко з дріжджами. Додайте жовток, замісіть еластичне тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці підходити (в районі 1, 5 годин).
Змастіть форму для випічки маслом. 3/4 частини тесту викладіть на дно, сформувавши бортики. Для начинки поріжте яблука, змішайте їх з цукром за смаком і трохи обсмажте на сковороді. Яблука остудіть і викладіть на тісто.
З тесту сформуйте фігурні прикраси. Залиште майбутній пиріг в теплому місці на 30 хвилин. Змастіть верхівку яйцем. Тепер можна відправляти пиріг в духовку на 45 хвилин, температура - 180 градусів.
Смачного!